ABD'de Trump yanlısı emekli amiral ve generallerden Biden'a karşı bildiri

DÜNYA

ABD ordusunda amiral ve general düzeyinde görev yapmış 124 emekli amiral ve generalin imzaladığı mektupta seçimlere hile karıştığı iddia edildi.

ABD'de Flag Officers 4 America sitesinden yayınlanan bildiride ordudan emekli 124 amiral ve generalin imzası olan bir bildiri yayınlandı. Bildiride, son seçimlere hile karıştığı ve anayasal düzenin ayaklar altına alındığı iddia edildi. Bunun yanında Biden'in meclise soktuğu marksistler ve sosyalistler sebebiyle de ülkenin geleceği konusunda tedirgin olunduğu belirtildi.

TRUMP'I HATIRLATTI

Emekli komutanların Biden'e yönelik sözleri, bir önceki dönem başkanlık yapan Trump'ın propagandasını hatırlattı. O da aynı şekilde seçimlere hile karışacağını iddia etmiş ve meclisteki sol görüşlü vekilleri şeytanlaştırmıştı. Bunun yanında komutanların kapanmayı da aşırı bulması ve bunu nüfus yönetimi konusunda bir tehlike olarak görmesi de dikkat çeken bir başka detay oldu.

Bildiride, Çin ve İran için düşmanca söylemlerde bulunulurken, Trump'ın başlattığı duvarın da devam ettirilmesinin talep edilmesi dikkat çekti.

‘ÇATIŞMA, MARKSİZM DESTEKÇİLERİ İLE…’

Mektubun girişinde, şu ifadeler kullanıldı: “Ulusumuz büyük bir tehlike içinde. Anayasal Cumhuriyetimizin hayatta kalması için savaşıyoruz. Çatışma, sosyalizm ve Marksizm destekçileri ile Anayasal özgürlük ve özgürlük taraftarları arasında.”

Mektupta, Biden yönetiminin "diktatörce" bir şekilde Anayasal haklara saldırı başlattığı iddia edilirken, "Kongre'yi atlayarak 50'den fazla İcra Kararı hızla imzalandı ve çoğu önceki Yönetimin etkili politikalarını ve düzenlemelerini tersine çevirdi. Dahası, kısıtlamalar, okul ve iş yerlerinin kapatılması, yazılı ve sözlü ifadelerin sansürlenmesi gibi temel haklarımıza yönelik doğrudan saldırılardır. Sosyalizme ve Marksizme karşı hareket edecek, Anayasal Cumhuriyetimizi destekleyen ve özel çıkarlara veya aşırılık yanlısı gruplara değil, tüm Amerikalılara, özellikle orta sınıfa odaklanırken mali açıdan sorumlu bir yönetimde ısrar eden politikacıları desteklemeli ve sorumlu tutmalıyız” denildi.

Bildiride Biden yönetimi, "Demokrat Kongre ve mevcut yönetim altında ülkemiz, 'sosyalizm ve Marksist bir tiranlık' hükümetine doğru sert bir sola dönüş yaptı" sözleriyle eleştirildi.

ORDUDA BİR İLK

Amerikalı askeri uzmanlar bildirinin partizan yapısı açısından ilk olduğun vurgularken, küçümsenmemesi gereken tehlikeli bir inisiyatif olduğunu belirtti. Daha önce de tek başına hareket eden emekli komutanların benzer bildiriler yazdığına dikat çekilirken, bu bildiride imzası bulunan emekli komutanların sayısı vurgulandı, tamamen siyasi bir amaç için kullanılıyor denildi. Ordunun siyasete karışmasından endişe duyulduğu belirtildi.

Kaynak:BirGün

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.