AK Partili Turan: Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldı

DÜNYA

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tehdit ve hakarette bulunan Alaattin Çakıcı ile ilgili savcılık soruşturması başlatıldığnı söyledi.

"Turan;Hukuk çerçevesinde geriği yapılmalıdır.

Gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Turan, Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'na yönelik sosyal medyadaki paylaşımı hatırlatılarak, "Hukuk reformundan söz edilen bir dönemde böyle bir tehdit gelmesi ve buna karşı herhangi bir şey yapılmaması samimiyet açısından soru işaretlerine neden olmuyor mu" sorusu üzerine, kendisinin, Genel Kurulda bu konudaki kanaatini aktardığını belirtti.

Turan, şöyle devam etti:

"Hakaret, tehdit, küfür, kötü söz kimden gelirse, kime karşı yapılırsa bu yanlıştır, doğru değildir. Hukuk çerçevesinde gereği yapılır, yapılmalıdır. Hukuk, AK Parti'nin vazgeçilmez esası ve ilkesidir. Hukuk herkese eşit, adil, uygulandığı zaman kıymetlidir. İlkesel duruşumuz budur. Bunun ekstra bir açıklamaya konu olmasını bile doğru bulmuyoruz. Kişilere bağlı hakaret, tehdit ve gündem olmaması gerekir. Yoksa her gün Cumhurbaşkanımıza da bizlere de sayısız mektup, tweet, Facebook üzerinden hakaret, küfür, tehdit geliyor. Her birinin gündem olmasını, tartışılmasını, ayrı değerlendirilmesini doğru bulmayız. İlkemiz bellidir, hukukun gereğidir. Kaldı ki bugün edindiğim bilgiye göre zaten savcılık gerekli soruşturmayı başlatmış, konuyla ilgili hukuk kendi mecrasında yürüyecektir. İlgililerimizden edindiğim bilgi bu yöndedir."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.