CEFTUS’un ilk online etkinliği “Biden’ın Amerikası ve Erdoğan’ın Türkiyesi” konulu toplantıya yaptı

DÜNYA

CEFTUS’un ilk online etkinliği “Biden’ın Amerikası ve Erdoğan’ın Türkiyesi” konulu toplantıyayaptı, ilgi büyük oldu.


Pandemi döneminde yüz yüze etkinliklere ara vermek durumunda kalan CEFTUS, bu süreçte  online etkinlik düzenledi. Önemli isimlerin katıldığı ve geniş bir kitlenin izlediği etkinliğe ilgi  çok büyüktü.

26 kasım perşembe akşamı gerçekleşen “Biden’ın Amerikası ve Erdoğan’ın Türkiyesi” konulu online etkinlikte, Amerika seçimleri sonrası başkan seçilen Joe Biden yönetimi döneminde Amerika Birleşik Devletleri - Türkiye olası ilişkileri, Türkiye’nin en önemli gazeteci ve analistlerinden olan Cengiz Çandar’ın yorum ve görüşleri ve Cambridge Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Ayşe Zarakol’un moderatörlüğünde ele alındı.

Ayşe Zarakol’un, “Trump dönemi yaşanan bazı hadiselere rağmen (Halkbank, yaptırımlar ve Kuzey Suriye problemleri) Türkiye Amerika ilişkileri Trump döneminde beklenildiği kadar kötü gitmedi hatta bazı dönemlerde iki yönetim birbirini destekledi. Fakat buradan şunu görüyoruz sizce Türk yönetimi Trump’ın yeniden seçilmesine çok bel bağlayarak hata mı yaptı, kendine hareket alanı bıraktı mı?” sorusu üzerine Cengiz Çandar, Erdoğan yanlısı ya da karşıtı olan tüm gazetecilerin de hemfikir olduğu konu Erdoğan’ın çok pragmatist bir siyasetçi olmasına rağmen aşırı sağcı hükümet ortağı yüzünden kendisine hareket alanı kalmadığını söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.