Kılıçtaroğlu;CHP Mersin Milletvekili Başarır'ın ifadelerini değerlendirdi

DÜNYA

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın "Ordu Katar'a satıldı" sözlerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in açıklamaları ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki iş insanlarının TSK'yi ziyaret ettiğinin anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekillerinden "Genelkurmay Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı" hakkında politik söylemlerde bulunulmamasını istediklerini aktardı.

"Bu iki kurumun siyasetin dışında olması lazım, buna özen gösteririz." diyen Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu süreçte Hulusi Akar konuştu, konuşabilir çünkü Akar, eski asker. Artık siyasetçi, konuşur, düşüncelerini söyler ama Genelkurmay Başkanı'nın bu konuda konuşması doğru değildir. Sıcak siyasetin ortasına atlaması doğru değildir, yanlıştır. Ama birilerinin baskısıyla onu söylediyse, o çok daha büyük bir ayıptır. Kaldı ki orada tashih edilmiş, ifade düzeltilmiş, her şey var, Hulusi Akar konuşmuş, Milli Savunma Bakanlığı açıklama yapmış. Neden böyle bir konuşmaya ihtiyaç duyuyor? TOBB Başkanı zaten talimat verilmiştir, oraya gitmiştir. Yani TOBB Başkanı'nın kendi iradesi yoktur ki...

TOBB Başkanı'na, 'Yassıada'ya git, şu kadar yatırım yap' dediler, yapıldı. Ne oldu? O kadar ölü yatırım orada duruyor. TOBB Başkanı'na sormak lazım, 'esnaf zorda değil mi, bir kuruş esnaf için ayırdı mı? Sırtını saraya dayayıp istikbal bekleyen kimse olmamalı. Sırtını saraya dayayanları tarih asla affetmeyecektir. Kendi bulundukları kurumlara ihanet edenleri de tarih affetmeyecektir."

Tank Paleti Fabrikasının satılmasına herkesin itiraz etmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Amerika'da küçük bir koy ya da küçük bir liman Katar veya Suudlar almıştı ihaleyle. Amerika'da kıyamet koptu ve vazgeçtiler. Ya biz onlar kadar bile milliyetçi değiliz, hangi milliyetçilik. Yerli, hangi yerli? Yerli ama gayri milli bir ittifakla karşı karşıyayız." diye konuştu. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.