Time Dergisi "Yılın Çocuğu"

DÜNYA

Time dergisi ilk kez "Yılın Çocuğu"nu seçti.

ABD haftalık politika dergisi Time, ilk kez "Yılın Çocuğu"nu seçti. 15 yaşındaki Gitanjeli Roa, 8-16 yaş aralığında 5 bin çocuk arasından "Yılın Çocuğu" seçildi. Roa, temiz suya erişim ve siber zorbalığa ilişkin geliştirdiği teknolojiler ve mobil uygulamalarla öne çıktı.

Dergi tarafından yapılan açıklamada "Dünya onu şekillendirenlere aittir. Güven verici gerçek şu ki, her yeni nesil dünyaya daha fazla katkı sağlıyor. Bu yüzden dünyaya her boyutta olumlu katkı sağlayan 8 ila 16 yaş arasında 5 binden fazla Amerikalı arasından seçilen beş çocuğu yılın finalisti ilan ettik." diye belirtti. Bu kapsamda Tyler Gordon, Jordan Reeves, Bellen Woodard ve Ian McKenna ile birlikte aday gösterilen 15 yaşındaki mucit Gitanjeli Roa, yapılan oylamanın ardından "Yılın Çocuğu" oldu. 




Kirli içme suyundan, siber zorbalığa ve sosyal medya bağımlılığına karşı yapay zekayı kullanan Roa,Time'ın konuk yazarı Angelina Jolie'ye dünyadaki sorunları çözmek için küresel bir genç yenilikçiler topluluğu oluşturmayı planladığını anlattı. 
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.