Türkiye, ABD Ve Suriye İçin Sırada Ne Var?

DÜNYA

CEFTUS 7 Aralık 2020 Pazartesi akşamı saat 19:00 ile 21:00 arası “Türkiye, ABD Ve Suriye İçin Sırada Ne Var?" Başlıklı yeni bir online toplantı gerçekleştirdi.

İngiltere’nin eski Türkiye büyükelçisi Sir David Logan moderatörlüğünde
Amerika’nın eski Türkiye büyükelçisi James Jeffrey’in konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe yoğun bir İzleyici katılımı olduğu gözlendi..

 

Son 4 yılın büyük bir bölümünde, ABD-Türkiye ilişkileri bir dizi politika anlaşmazlığı nedeniyle gergin sürmekte. İlişkiler, Türkiye’nin Rus S400 hava savunma sistemini satın alması, ABD’li papaz Andrew Branson’un gözaltına alınması ve Ekim 2019’da ABD müttefiki Kürt güçlerine karşı Suriye’deki Türk operasyonu ile ciddi şekilde sınanmıştı. Trump yönetimi, ilişkileri ayakta tutmak için gerilimleri yönetmeye çalışsada, özellikle Suriye krizi ile ilgili nasıl tepki verileceği konusundaki anlaşmazlıkların Biden yönetimi altında yeniden su yüzüne çıkması bekleniyor.
 

Toplantıda, ABD'nin eski Türkiye Büyükelçisi (2008-2010) ve ABD'nin Suriye Katılımı için eski Özel Temsilcisi James Jeffrey, Biden yönetiminin Türkiye ile nasıl ilişki kurabileceğini ve ABD-Türkiye ilişkilerinin bir sonraki dönemde dört yıl süreyle nasıl gelişebileceğini anlattı.

Amerikanın eski Türkiye büyükelçisi James Jeffrey’in konuşmasında. Türkiye’nin Rusya ile savunma alanında daha yakın ilişkiler geliştirmesinin, özellikle S400 hava savunma sisteminin satın alınmasının, ABD ile ilişkisinde önemli sorunlar yarattığını vurguladı. Ayrıca doğu Akdeniz’de Türkiye’nin mevcut çabalarının Avrupa ile ilişkilerini de zedelediğini değinen eskı Büyükelçi, çok kararlı ve dinamik bir lider olan Erdoğan‘ın karşı taraf güç gösterdiğinde pozisyonunun değişebildigini ve uzlaşmayı kabul edebilecek biri olduğuna’ dikkat çekti.

Ceftus direktörü İbrahim Doğuş, Bağımsız bir düşünce kurumu olan Ceftus'un Türkiye başta olmak üzere bölgedeki tüm gelişmeler ile ilgili farklı kesimleri bir araya getirerek çözüm arayışlarına objektif olarak katkı koymayı aralıksız sürdüreceğini belirtti



 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.