Wansworth Belediyesinden ırkçılığa karşı strateji

EĞİTİM

Güney Londra yerel yönetimlerinden Wandsworth belediyesi, sınırları daAhilindeki okullarda uygulanmak üzere ırkçılığı önleme stratejisi yayınladı.

Önergeyi geçen hafta “Eğitim ve Çocuk Hizmetleri Denetleme Komitesi” (19 Kasım), İşçi Partisi muhalefet meclis üyeleri ortaya attı ve komitede oy kullanmalarına izin verilen veli ve öğretmen delegelerinin yardımıyla çok az bir oy farkı ile geçti.

Konsey üyeleri, Siyah, Asya ve Azınlık Etnik (BAME) geçmişinden gelen öğrencilerin genel olarak beyaz akranlarından daha düşük performans gösterdiğini ve Siyah Karayipli öğrencilerin en düşük performans sergilediğini gösteren ilçede eşitlikler, çeşitlilik ve katılım üzerine bir makaleyi tartıştılar.

Rapor ayrıca, BAME çocuklarıyla ilgili yasal ihtiyaç veya korumaya yönelik sevklerin çoğunun (yüzde 57) ve yetkili makam tarafından bakılan çocukların çoğunun da BAME (yüzde 72) olduğunu belirtti.

Rapor, ilçedeki personel için bilinçsiz önyargı eğitimi veren, Irkçılık Karşıtı Şartı getiren ve çeşitlilik ve kapsayıcılık konularına bakmak için bir "değişim grubu" kuran bazı okullara övgüde bulundu.

Yetkililer, "sürekli bir ivme sağlamak ve bu konuya en üst düzeyde odaklanmak için" periyodik güncellemeler yapacaklarını söylediler.

İşçi  Partisi önergesini tartışan Muhafazakar meclis üyeleri, önergelerindekilere benzeyen ancak İşçi Partisi'nin "sömürgelikten arındırma" kelimesini kullanmasına meydan okuyan çoğu konuda hemfikir görünüyorlardı.

Kelimenin genel olarak anlama, konuşma ve ırkın ve Britanya'nın sömürge mirasının okullarda öğretilenleri nasıl etkilediğini öğretme şeklimizi değiştirmek anlamına geldiği anlaşılıyor.

Örneğin Britanya imparatorluğu hakkında bilgi edinirken, kampanyacılar köle ticaretinin zararlı etkilerini tartışmanın önemli olduğunu savunuyorlar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.