Hackney bölgesindeki işletmeler 'Londra asgari' ücretini ödüyor

EKONOMİ

Hackney Belediyesi resmi bir açıklamayla bölgedeki 205 yerel işletme ve kuruluşun şu anda saatte 11,95 sterlin olarak belirlenmiş bir yaşam ücreti ödediğini duyurdu

Hackney Belediyesinden Yapılan açıklamada, Londra’daki yaşam pahalılığının ülkedeki diğer şehirlere göre çok daha yüksek bir yapıda olduğunun altı çizilirken, Hackney Belediyesi ‘Living Wage Employer’ statüsü altında olan bir iş veren olarak belediye binası önünde özel bir basın bildirisi verdi.

Açıklamada, Hackney’de bu yıl sayıları yüzde 36 artan akredite işletmelerin, çalışanlarına geçen yıla göre saat başına en az 90p fazladan ödeme yapacağı belirtilirken, bu zamın Geçim Ücreti Vakfı’nın başlangıcından bu yana geçen yıla göre en büyük artış olduğu belirtildi.

Belediye’den İstihdam, Beceriler ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Kabine Üyesi Cllr Carole Williams, şu açıklamalarda bulundu: “Londra Yaşam Ücretini ödeyen Hackney işletmelerinin sayısında başka bir büyük artış görmek ilham verici.

Bunlar, iş yapmanın maliyeti artsa bile çalışanlarını desteklemeye ve desteklemeye istekli olan işletmeler ve hayır kurumlarıdır. “Artıştan elbette çalışanlar yararlanacak, ancak artan ücreti benimsemek işverene de fayda sağlayacaktır.

Bu zamlarla işletmeler çalışanlarına, bir işletmenin elemanlarına verdiği değeri gösterir, bu da yüksek kaliteli personeli kendine çeker ve sadakati teşvik eder.”

Hackney Belediyesi, 2016 yılında London Living Wage işvereni olarak resmen akredite edildiğini hatırlatırken, Londra Asgari Ücretini ödemeye yönelik uzun süredir devam eden bir taahhüdü pekiştirdiğinin de altını çizdi.

Bu taahhüt, belediye için çalışan herkesin, ister daimi çalışanlar, geçici personel, yarı zamanlı veya acente personeli veya 18 yaşından büyük çıraklar olup olmadığına bakılmaksızın, en azından Londra Asgari Ücreti almasının garanti edildiği anlamına gelmektedir Living Wage Foundation hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.livingwage.org.uk adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.