2023-05-23 18:22:01

Ekonomik Dalgalanmalar İkinci Turu etkiler mi? Kim kazanır?

Alp Ermiya

alpermiya@gmail.com 23 Mayıs 2023, 18:22

Birkaç gün önce sosyal medyada dolsştırılan ve kaynağı belli olmayan Bankalardaki mevduatlar hakkındaki haber ile muhalefet iç karartıcı seçim propagandalarını sürdürmeye devam ederken, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmaya çalışıyorlar.

Anlsşılan “Sana Söz” Bahar gelecek sloganı çalışmadı.

Zaten bu tür siyaset ile olacağı bu kadardır.Duvara toslarsınız.

Seçim bitmez uzarsa dövizdeki tırmanışın devam edeceğini yazmıştım.Ama neden yazdım diye sorarsanız.

Bunun cevabı 'Güvensizlik' tir.

Evet piyasalarda yaratılan 'Güvensizlik'tir.Yaratılan bu Güvensizlik ile de memlekette kaos yaratarak seçim kazanmaktır.

Tek sorun bu yoksa yaygaranın başka bir sebebi yoktur.

Ne üretenin ne de tüketenin birbirine güveninin kalmadığı ve karartıcı algı yanılmaları yaratarak bittik,tükendik, iktidara oy verirseniz sonumuz,ekonomi çöker gibi söylemler kullanırsanız olmaz.Döviz alır başını gider,tutamazsınız.Siyaset yaparken ülke ekonimisine zarar verirsiniz.

İktidara gelirken Devlet ekonomisne zarar vermeye gerek yok.Alacağınız enkazı nasıl toplayacaksınız diye düşünüyormusunuz? Yoksa gözünüzü karartan  iktidar hırsı ile Türkiye'ye zarar mı vermek  istiyorsunuz.

Artık bir durun,az kaldı iki hafta uzadı ama sonuç bir tokat gibi 28 Mayıs 2023 pazar günü (%59 ile Erdoğan kazanarak) patlayacak.

14 Mayıs günü bitmiş olan seçimi bitirmek ismemeyen bir Erdoğan vardı.Çünkü %51 ile iktidara gelmek istememiş besbelli…

Erdoğan,28 Mayıs ikinci turda açık ara seçimi alarak zaferini kutlamak istiyor.TBMM’de iyi bir çoğunluk kazanan Cumhur ittifakı (Memleket ve Deva’nın katılımı ile de) daha da güçlenecek,2023 yüzüncü yılda Güçlü Türkiye’nin ilerleyişini “Yurtta Sulh,Cihanda Sulh” ilkesi ile dünya siyasetine damagasını vurarak ilerleyecek.

Ekonomideki sıkıntı 28 Mayıs sonrası biter…

Bay Bay Kemal…

Üzgünüm…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.