AB ülkelerinde ek masrafsız cep telefonu kullanımı tarih olabilir

TÜRKİYE

1 Ocak tarihinden itibaren Britanya vatandaşları AB’de cep telefonu kullanım ücretleri değişebilir. 2017 yılından beri Britanya vatandaşları AB sınırları içerisinde cep telefonlarını herhangibir ek ödeme yapmadan kullanabilmekteydiler.

1 Ocak tarihinden itibaren Britanya vatandaşları AB’de cep telefonu kullanım ücretleri değişebilir.

2017 yılından beri Britanya vatandaşları AB sınırları içerisinde cep telefonlarını herhangibir ek ödeme yapmadan kullanabilmekteydiler.

Yıl sonuna kadar AB ve Birleşik Krallık arasında ticari anlaşmaya varılamazsa bu değişebilir. 1 Ocak tarihinde uygulanacak yeni harçlar AB’ye iş maksadıyla seyahat edenleri de kapsayacaktır.

Cep telefonu firmaları Three, EE, 02 ve Vodafone ülke dışı telefon ücretlerinde değişiklik yapma planları olmadığını açıkladılar.

Hükümet 1 Ocak tarihinden itibaren AB içerisnde seyahat eden Britanya vatandaşlarını beklenmedik aşırı yüksek telefon harçlarından korumak için önlem almış bulunmaktadır. Buna göre telefon şirketleri telefon kullanımı için finansal sınır uygulamakla sorumludurlar.

Telefon şirketlerinin uygulaması gereken sınır bir aylık süre için £45.00 dir. Kullanıcıların bu miktardan fazla harcama yapmak istediklerini beyan etmeleri gerekecektir.

Foto: whatmobile.net

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.