Ahmet Davutoğlu: "Soylu'nun konuşmasında Ak Parti'den daha çok DYP ve DP geçiyor"

TÜRKİYE

Fox Tv'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına katılan Ahmet Davutoğlu, Sedat Peker'in ortaya attığı iddialarına cevap vermek için bir canlı yayına katılan Süleyman Soylu'nun konuşmasını değerlendirdi. Davutoğlu söz konusu yayınla ilgili "Soylu'nun konuşmasında Ak Parti'den daha çok DYP ve DP geçiyor" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu katıldığı canlı yayında, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve Sedat Peker'in kendisi hakkındaki iddialarına cevap veren Süleyman Soylu'nun canlı yayınıyla ilgili konuştu. Davutoğlu söz konusu yayınla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bakın ne diyor Süleyman Soylu bütün konuşmasında? Süleyman Soyl'nun konuşmasında Doğru Yol ve Demokrat Parti isimleri Ak Parti'den daha çok geçiyor. Şunu demeye çalışıyor: "Nasıl Demokrat Parti'de devşirdiğim güçle Ak Parti'ye transfer olup bugün bu gücü kullanarak olduğum yere gelmişsem, Ak Parti'deki gücü de kullanıp şimdi kendi yoluma giderim, beni harcamayın, beni tasfiye etmeyin". O yüzden Demokrat Parti geçmişine atıfta bulunuyor. Onun için konuşmasında Ak Parti atfı yok. Şimdi bütün o Ak Parti seçmenine buradan sesleniyorum bir kez daha. Sizin başında bulunduğunuz dönemde Türkiye nasıldı Ak Parti neredeydi? ve şimdi Türkiye nereye getirildi ve Ak Parti nereye getirildi? İşte biz bunların olmaması için dalgakıran gibi bunların önünde durduk ancak yalnız bırakıldık.."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.