Ali İsmail Korkmaz, katledildiği sokakta anıldı

TÜRKİYE

Eskişehir’de 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi direnişinde polis ve sivil kişilerin saldırısına uğrayıp tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, saldırıya uğradığı sokakta anıldı.

 Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz için Kurtuluş Mahallesi Sanayici Sokak’ta; DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından tören düzenlendi. Törende önce saygı duruşunda bulunuldu ardından Korkmaz’ın saldırıya uğradığı yerde bulunan fotoğrafına kırmızı karanfil bırakıldı. Katılımcılar, “Ali İsmail Korkmaz ölümsüz. Direne direne kazanacağız” sloganları attı. Anma törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katıldı.

BirGün'ün haberine göre, Gezi direnişinin büyük bir halk hareketi olduğunu söyleyen TMMOB Eskişehir İKK Sekreteri Neşet Aykanat, “İşte o günler o on binlerden birisi bizden biri Ali İsmail Korkmaz da sadece geleceğini savunmak için çıktığı O direnişte işte bu sokakta insanların gözü önünde faşizan bir çetenin kirli elleriyle darp edildi. Günlerce ‘diren Ali’ dedik 38 gün direnebildi ve gezinin katledilen masum çocukları arasında yerini aldı. Onlara sözümüz var onların hayal ettiği güzel günler gelene kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.