Almanya'daki ırkçı kundaklamada hayatını kaybedenler kabirleri başında anıldı

TÜRKİYE

Almanya'nın Solingen kentinde 1993 yılındaki ırkçı saldırıda ölen Genç ailesinin 5 üyesi, Amasya'nın Taşova ilçesinde kabirleri başında anıldı.

Anma programına katılan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, gazetecilere, Solingen'deki saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Eren konuşmasında, son yıllarda Avrupa'da ırkçılığın ve İslam düşmanlığının giderek arttığına dikkat çekerek, "Bu tür sembol olaylar, facialar, farkındalığın artması için çok önemli. Irkçı kundaklaması neticesinde hayatını kaybeden insanların hatırası her yıl yaşatılmaya çalışılıyor. Solingen'de de anmalar yapılıyor. Biz bu yıl buradaki anma programına katıldık." ifadelerini kullandı.

Eren, olayın o dönem özellikle Almanya’da büyük infial yaratan, Doğu ve Batı Almanya’nın birleşmesinden sonra en büyük toplumsal facia olduğuna dikkati çekerek, "Maalesef 2000'li yıllardan sonra 8 vatandaşımızı kaybettiğimiz cinayetler ile geçen sene yaşanan Haneu katliamı ve zaman zaman Avrupa’nın farklı yerlerinde Türklere yapılan ırkçı saldırıların arttığını görüyoruz. Aslında 28 yıldan bugüne değişen bir şey yok. Solingen faciasını Rabb'im bir daha yaşatmasın, çok elim bir hadise idi. Avrupa'da yıldan yıla bizim raporlarımıza da yansıyan artışlar bizi hem üzüyor hem de daha çok tedbir almamız konusunda bizleri uyarıyor. Bu konuda da çalışmalarımızı devam ettiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.