Aşı olan Batman Valisi Şahin: Aşı, salgınla mücadelede tek silah

TÜRKİYE

BATMAN Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, beraberindeki İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsa Çakmak ile birlikte Covid-19 aşısı oldu. Kentte 15 binin üzerinde aşı yapıldığını belirten Vali Şahin, salgınla mücadelede tek silahın aşı olduğunu söyledi.


Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdür Köroğlu Kıraç ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsa Çakmak ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek, Covid-19 aşısının ilk dozunu yaptırdı. İl Sağlık Müdür Dr. Hakan Pamukçu'un gözetiminde aşı olan Vali Şahin, Batman'da 15 bin kişinin aşı olduğunu söyledi. Sırası gelenlerin aşı olmaları gerektiğini anlatan Şahin, salgınla mücadelede tek silahın aşı olduğunu belirtti. Şahin, "Sistemde aşı olmaları gereken tüm vatandaşların aşı olmasını şiddetle istiyorum. 65 yaş üstü vatandaşlarımız aşılanıyor. Ayrıca eşleri 60 yaşında olanlar da aşı olabiliyor. Aşı, salgınla mücadelede tek silah. Aşılama çalışmaları şu anda 15 bin kişiyi geçti. Evlerde aşı olmak isteyen vatandaşlara oluşturduğumuz 31 kişilik ekiple evlerine kadara gidip aşılama çalışmalarını yaptırıyoruz. Bu uygulamadan vatandaşlarımız oldukça memnun" dedi.


KISITLAMA DENETİMİNE KATILDI
Vali Şahin, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aşı olduktan sonra koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik denetimlere katıldı. İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ile Turgut Özal Bulvarı Esentepe Kavşağı'nda araçlara yönelik denetimde Şahin, koronavirüs tedbirlerine uyulması için sürücülere uyarılarda bulundu. Batman genelinde koronavirüs tedbirlerine uyulduğunu anlatan Vali Şahin, "Sokağa çıkma kısıtlamasında ekiplerimiz denetimleri ciddi bir şekilde sürdürüyor. Trafikte az orandaki kalabalık bazı istisnalardan kaynaklanıyor. Batmanlı vatandaşlarımızın büyük bir bölümü sokak kısıtlamasına uyuyor" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.