Bahçeli hedef göstermişti: Gözaltına alınan Ömer Faruk Gergerlioğlu serbest bırakıldı

TÜRKİYE

Vekilliği düşürüldükten sonra kararı tanımayarak Meclis’te ‘adalet nöbeti’ tutan, son olarak MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından hedef gösterilen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu gözaltına alındı. Gözaltına alınan Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Kavaklıdere Polis Karakoluna götürüldüğü öğrenildi.

Milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM'de Adalet Nöbetine başlayan Ömer Faruk Gergerlioğlu, polis tarafından gözaltına alındı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün sosyal medya hesabından Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu hedef göstermişti.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, saat 06:30 civarı gözaltına alındı. Gergerlioğlu sabah namazını kılmadan önce abdest almak üzere lavaboya girdiği sırada 100’e yakın polis geldi.

Gergerlioğlu, lavabodan çıkarıldıktan sonra polislere, “namazımı kılayım, üzerimi değiştireyim öyle gidelim” demesine rağmen polis gözaltı işlemini başlattı.

Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Hüseyin Kaçmaz’ın da itirazlarına rağmen Gergerlioğlu, pijamaları ve terlikleri varken zorla götürüldü.

Gözaltına alınan Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Kavaklıdere Polis Karakoluna götürüldüğü öğrenildi.

Gergerlioğlu’nun gözaltına alınma nedeninin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yeni bir soruşturma kapsamında olduğu belirtildi. Soruşturmada, Gergerlioğlu’nun Meclisi terk etmediği, hala “milletvekili gibi davrandığı, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yaptığı, canlı yayınlar yaptığı, kamu binasında hakkı olmadan durması” suç sayıldı.

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada "TBMM'de Adalet Nöbetini sürdüren milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu, polis tarafından gözaltına alınıyor" ifadeleri kullanıldı.

SERBEST BIRAKILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gergerlioğlu’nun ifadesinin alınması ardından serbest bırakıldığını açıkladı.

Yapılan açıklama şöyle:

“Ankara Cumhuriyet Bassavcılığımızca Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterligi tarafindan yapılan suç duyurusu ve eki belgeler ile yazılı ve görsel basından elde edilen diğer bilgi ve belgeler sonucunda, 17.03.2021 tarihinde hakkında verilen kesinleşmiş mahkeme kararının Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 60. birleşiminde okunması ile milletvekilliği düşen ancak TBMM binasından ayrılmayan ve ayrılmayacağını da yaptıgı sosyal medya paylaşımları ile açıklayan eski Kocaeli milletvekili Ömer Faruk GERGERLİOĞLU hakkında "17.03.2021 tarihinden itibaren gece gündüz aralıksız TBMM binasını terk etmemesi, düşmüş olmasına rağmen Mecliste milletvekili gibi hereket etmesi ile 17.03.2020 tarihinde Meclis Genel Kurulundan ayrılıp HDP partisi grup katına çıktığı sırada kendisi ile birlikte yürüyüşe geçen gruptan biji serok apo şeklinde sloganlar atılması" sebepleriyle Türk Ceza Kanununun 262/1, 116/2-4 ve 3713 sayılı Kanunun 7/2. maddeleri kapsamında başlatılan soruşturmada, Cumhuriyet Başsavcılıgımızca Ankara Emniyet Müdürlüğüne verilen talimat ile şüpheli Ömer Faruk GERGERLİOĞLU’nun ifadesinin alınması sağlanmış, ifadesi ikmal edildikten sora şahıs serbest bırakılmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Kaynak:BirGün

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.