Bakan Koca: Müzik yasağının kalkmasından yanayız

TÜRKİYE

CNN Türk’ün aktardığına göre, Fahrettin Koca gece 24.00'ten sonraki müzik yasağı getiren düzenlemeye ilişkin “Biz bütün kısıtlamaların kalkmasından yanayız, bu da kalkacak” bilgisini verdi.

Biontech’de iki doz arasının kısalabileceğine de dikkat çeken Koca, “Yarın Bilim Kurulu’nda gündeme gelecek. Elimizde yeterli aşımız var. 4 haftaya çekilme durumu Bilim Kurulu’nun gündeminde olacak. 60 yaş üstü vatandaşlarımıza hatırlatma dozunun nasıl uygulanacağını da ele alacağız” ifadelerini kullandı.

Koca ayrıca, şehir hastanelerinin satışının söz konusu olmadığını savundu.

"YÜZDE 25 AŞILANDI"

Aşı karşıtlığına ilişkin de değerlendirme yapan Koca, "Bu konuda sorun görmüyorum. Vatandaşlarımız aşıya uyumlu, gündemde tutulması yanlış" ifadelerini kullanırken "Bayrama kadar bir doz oranını nüfusun yüzde 70'i olmasını hedefliyoruz. İkinci doz 15 milyonu geçmiş, bir doz aşı olanların sayısı 34 milyona ulaşmış durumda" dedi.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından ise "Her 4 kişiden birinin aşısı tamamlandı. Çift doz aşısı yapılanların sayısı bugün öğle saatlerinde 15 Milyona ulaştı. 18 yaş ve üstü nüfusumuzun yüzde 25’i artık aşılı. Salgına karşı gücümüzün artması oranın yükselmesine bağlı. Aşımızı yaptıralım" mesajını paylaştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.