Beyaz Önlüklüler Günü

TÜRKİYE

Yönetmen Ferzan Özpetek'in önerdiği Beyaz Önlüklüler Günü İtalya'da yasalaştı.

İtalya'da yaşayan Türk yönetmen Ferzan Özpetek'in gündeme getirdiği Beyaz Önlüklüler Günü yasalaştı. Artık 20 Şubat tarihi İtalya'da Beyaz Önlüklüler Günü olarak anılacak.

Sağlık çalışanlarının salgındaki olağanüstü mücadelelerinden etkilenen Ferzan Özpetek konuyu ilk kez Nisan ayında gündeme getirmişti. Öneri parlamentoda görüşülüp kabul edildikten sonra dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdi.

Özpetek ; İtalya'da bundan böyle 20 Şubat tarihinin Beyaz Önlüklüler Günü olarak sağlık çalışanlarına ithaf edildiğini açıkladı. Özpetek aynı zamanda bu konuya gösterdiği hassasiyet dolayısıyla çok sayıda doktordan, pek çok kişiden de teşekkür ve destek mesajı aldığını kaydetti.

Neden 20 Şubat?
20 Şubat'ta İtalya'da Doktor Annalisa Malara, ateş ve öksürük şikayetiyle gelen bir hastanın Çin'de görülen Covid-19 virüsüne yakalanmış olabileceğinden süphelendi. Covid-19 testi için izin alması gerekirken insiyatif kullanıp izin almadan test yapıyor ve testin pozitif çıkmasıyla ilk vakayı bulmuş oluyor. Kayıtlara bu şekilde geçen doktorun emeğinden cesaretinden etkilenen Ferzan Özpetek, bu günü seçmiş.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.