Bilimcilerden Noel uygulamalarına eleştiri ve uyarı

TÜRKİYE

4 Birleşik Krallık ülkesinin ortak kararı olan Noel esnasında sıkı tedbirlerin gevşetilmesi bilimciler tarafından şiddetle eleştiriliyor.

Hükümete danışmanlık sağlayan bilim grubu SAGE üyelerinden Profesör Andrew Hayward hükümetin Noel esnasında tedbirleri gevşetme kararını eleştirdi.

Akşam BBC2 Newsnight programına katılan Profesör Hayward, bu kararın Covid ateşin petrol dökmek olacağını ve bunun yüzünden bulaş miktarının artacağını, üçüncü dalga yaşanacağını ve ölümlerin gereksiz olarak artacağını sözlerine ekledi.

Aşı konusunda olumlu gelişmelerin yaşandığı bu günlerde Noel esnasında çok dikkatli olunmadığı takdirde sağlanılan kazanımların yok olabileceğini söyleyen Profesör, ailelerin biraraya gelmesinin yaşlılar için arz edeceği tehlikelere işaret etti.

Britanya Tıp Kurumu da aynı eleştirileri yapıp hükümeti uyardı.

Bilindiği gibi akşam 4 Birleşik Krallık ülkesi İngiltere, İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler’in temsilcileri biraraya gelip ailelerin biraraya gelmelerine olanak sağlamak için sıkı tedbirleri 5 günlük bir süre için gevşetme kararı almıştı.

Foto: The Independent

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.