Birleşik Krallığ'ın dört ülkesinde kovid Salgınında 'Noel' kısıtlamaları

TÜRKİYE

Kovid Salgınında dört Birleşik Krallık Devletlerinin hükümetleri  tarafından Noel döneminde alınacak tedbirler konuşuluyor.

Dört Birleşik Krallık Devletlerinin hükümetleri  tarafından yayınlanan ortak bir açıklamada, "2020'nin sona yaklaşırken, hepimiz için inanılmaz derecede zor bir yıl olduğunun farkındayız denildi.

"Hepimiz günlük hayatımızda önemli fedakarlıklar yapmak zorunda kaldık ve birçok dini ve topluluk grubu, koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak ve hayat kurtarmak için geleneksel kutlamalarımızı değiştirmek veya terk etmek zorunda kaldık.

"Bu 'normal' bir Noel olamaz. Ancak Noel dönemine yaklaşırken, aile ve arkadaşların kısa bir süreliğine de olsa birbirlerini görmeleri için bir yol bulmak için birlikte yakın bir şekilde çalışıyoruz.Bildiğimiz tek şey hem sınırlı hem de dikkatli olmalıyız. "

Noel döneminde uygulanacak plan, Michael Gove başkanlığında Westminster Hükümeti ile devredilen yönetimleri bir araya getiren bir Cobra toplantısının ardından kabul edildi.

Kabine Ofisi Bakanı Gove, anlaşmanın "bu zor yılda (2020) birçok fedakarlık yapan aileler ve arkadaşlar için umut sunacağını" söyledi.

"Bu anlaşmaya gelirken, riskin en iyi şekilde nasıl en aza indirileceğine ve insanların yılın bu önemli zamanında birlikte vakit geçirmelerine olanak tanıyacağını umduğumuz dengeli ve uygulanabilir bir kurallar dizisine nasıl ulaşılacağına dair bilimsel ve klinik tavsiyeleri dinledik." dedim.

Bakan Grove;"Bu kararlar alınırken, riskin en iyi şekilde nasıl en aza indirileceğine ve insanların yılın bu önemli zamanında nasıl birlikte vakit geçirmelerine olanak tanıyacağını umduğumuz dengeli ve uygulanabilir bir takım kuralların konulması için  bilimsel ve klinik tavsiyeleri dinledik." dedi.

Ne yazık ki bakım evlerinde yaşayan 65 yaş üstü insanlar, yeni kısıtlama kuralları kapsamında Noel için ailelerine katılamayacaklar.

İngiltere'de birlikte yaşayan ev halkı  - bir daireyi paylaşan arkadaşlar gibi - beş günlük bir süre boyunca başka bir haneye katılmak için ayrılabilir, ancak üç çocuğun evden uzakta yaşadığı ailelerde, hepsi Noel için ailelerini ziyaret edip kutlama yapamazlar.

Fakat bu uygulama, üniversitede okuyan öğrenciler için bu kuralın geçerli olmadığını,onların isterlerse ailelerinin yanına dönebilir,Noel için birlikte olabilirler,kutlamalarını yapabilirler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.