Birleşik krallık Hükümetine uyarı - Noel sırasında tedbir hafifletmesi uygulanmamalı

TÜRKİYE

Birçok sağlık yöneticileri bulaş sayısının hızla arttığı zamanda 5 günlük süreyle sıkı tedbirlerin gevşetilmesi kararına endişe ile bakmakta ve hükümeti şiddetle eleştirmektedirler.

Ulusal Sağlık Hizmetleri üst düzey yöneticilerinden Chris Hopkins Başbakan Boris Johnson’a bir mektup yazarak hükümeti Noel zarfında 5 gün için sıkı tedbirlerin gevşetilmesi kararını derhal yeniden gözden geçirmeye çağırdı.

İngiltere’deki tüm hastane kurumlarını temsil eden NHS Providers Baş Yöneticisi Hopson, hükümetin önceden aldığı kararı tekrar incelemesinin üçüncü dalga Covid-19 un önlenmesi için şart olduğunu mektubunda belirtti.

Daily Mirror Gazetesinin haberine göre Galler Bölgesinin Temsilcisi, Bakanların yaptıkları toplantıda alınan karardan dönmeme konusunda görüş birliğine vardıklarını söylemiş.

16 Aralık Çarşamba günü, iki hafta önce yeniden uygulanmaya başlanan katman sistemi tekrar gözden geçirilecektir. Büyük bir ihtimalle Londra ve Essex bölgeleri ikinci katmandan üçüncü katmana çıkarılacaktır. Bunun nedeni olarak bu bölgelerde bulaş sayısının endişe verici boyutlara tırmanmasının devamı gösteriliyor.

Birçok sağlık yöneticileri bulaş sayısının hızla arttığı zamanda 5 günlük süreyle sıkı tedbirlerin gevşetilmesi kararına endişe ile bakmakta ve hükümeti şiddetle eleştirmektedirler.

Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Noel kararının şu an gözden geçirilmeyeceğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “ Bu yıl herkes için çok güç bir yıl olmuştur. Herkesin Noel zarfında 5 gün süreyle sevdikleri ile biraraya gelmeye ihtiyaçları vardır. Bu, ruh sağlıkları için gereklidir”.

Dün (12 Aralık) açıklanan statistikler şöyle:

Pozitif test tarihinden 28 gün içinde ölenlerin sayısı: 519

Toplam ölüm sayısı: 64,026

Bulaş sayısı: 21,502

Hastanede bulunan hasta sayısı: 13,927

Foto: Anadolu Ajansı via Getty Images

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.