Boğaziçi direnişinde 100. gün

TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestoların 100. gününde bir basın açıklaması yapan Boğaziçi direnişi, "Kayyum Melih Bulu ve kayyum kadro gidene kadar direnişimiz sürecek" dedi.

Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atamasının ardından başlayan protestolar bugün 100. gününde. Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Boğaziçi öğrencileri; Boğaziçi’nin öğrencileri, akademisyenleri, mezunları olarak antidemokratik uygulamalara karşı tam 100 gündür direnişte olduklarını hatırlattı.

Antidemokratik uygulamaların sadece üniversiteye kayyum rektör atamakla sınırlı kalmadığının altı çizilen açıklamada, "Üniversite içinde kabul görmeyen Melih Bulu’nun yerini sağlamlaştırmak için bir gecede üniversiteye iki tane kayyum fakülte atandı. Bu süreçte kayyum rektör ise kampüslerimizin, mahallemizin polis ablukasıyla terörize edilmesine izin verdi, temsilcisi olduğu cinsiyetçi ve fobik zihniyetin isteğiyle LGBTİ+ Çalışmaları Kulübünü kapattı ve CİTÖK'ü fiilen işlevsiz hale getirdi" denildi.

TALEPLER

100 gündür olduğu gibi taleplerimizi tekrarlıyoruz:

1- Başta Melih Bulu olmak üzere; Naci İnci, Fazıl Önder Sönmez ve Gürkan Kumbaroğlu’ndan oluşan kayyum kadro ve tüm kayyumlar derhal istifa etsin.
2- Dava süreçleri devam eden ve ev hapsinde olan bütün arkadaşlarımız serbest bırakılsın.
3- Üniversite rektörleri, üniversitelerin tüm bileşenlerinin dahil olduğu bir seçim ile belirlensin.
4- Okulumuza açılmaya çalışılan kayyum fakülte kararları geri çekilsin.
5- Usulsüzce kapatılan BÜLGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’ne kulüp statüsü geri verilsin.
6- CİTÖK ofisini fiilen durdurmaya yönelik tüm kararlar geri çekilsin.
7- Kampüslerimizi abluka altına alan polis okulu terk etsin.
8- Bir darbe kurumu olan Yüksek öğretim kurumu kapatılsın.
9- LGBTİ+ öğrenciler ve tüm LGBTİ+ların temel insan hakları ve tüm anayasal hakları tanınsın.

Tüm bunları ve dahasını söylemeye yüreğimiz yetiyor. Hep birlikte haykırıyoruz: Kurtuluş yok, tek başına; ya hep beraber, ya hiç birimiz!''

Kaynak:BirGün

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.