Çökertme tahliye ediliyor

TÜRKİYE

Bodrum'un en el değmemiş koylarından biri olan Çökerme'de yangının kontrol altına alınamaması nedeniyle bölge tahliye ediliyor.

Muğla’ın Milas ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını gece boyunca devam etti. Alevler, Ören ve Çökertme mahallelerine ilerlerken Muğla Büyükşehir  Belediye Başkanı Osman  Gürün twitter hesabından yaptığı açıklamada Çökertme'nin tahliye edilmeye başlandığını belirtti.

Şiddetini artıran alevler nedeniyle Çökertme koyu boşaltıldı. Rüzgarın yön değiştirmesiyle alevler Çökertme Mahallesi'ni kapladı. Yetkililer tarafından orman yollarındaki tehlike nedeniyle köye girişler yasaklandı. Görev yapan zabıta ekipleri, yolu trafiğine kapattı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangınla alakalı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çökertme’de durum çok ciddi. Rüzgarın artmasıdyla alevler hızlandı. İşletmelere çok az bir mesafe var. Buradaki vatandaşları tahliye etmeye çalışıyoruz. Aracı olmayan vatandaşlarımızı buradan uzaklaştırmamız için yardımlarımızı yapıyoruz. Gerçekten burada durum çok ciddi" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.