Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Biden'la) F-16 tedarikini müzakere ettik

TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğu İtalya'dan dönüşünde, uçakta gazetecilere zirveye ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğu İtalya'dan dönüşünde, uçakta gazetecilere zirveye ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı

G20 Roma Zirvesi'nin başarıyla tamamlandığını belirten Erdoğan, Roma'da iki gün boyunca "İnsanlar, Gezegen ve Refah" ana teması etrafında verimli toplantılar yapıldığını, yıl boyu gerçekleştirilen çalışmaları gözden geçirdiklerini, küresel ekonomik gelişmeleri ele aldıklarını aktardı.

Sağlık boyutuyla mücadelede önemli mesafe alınan Kovid-19 salgınının olumsuz ekonomik etkilerinin halen devam ettiğine dikkati çeken Erdoğan, özellikle emtia fiyatları ve borçluluk oranlarının ciddi oranda yükseldiğini ifade etti.

Küresel enflasyon baskısının da aynı şekilde giderek arttığına işaret eden Erdoğan, "Bu çerçevede ekonomilerimizin dayanıklılığını artırmak amacıyla ne gibi önlemler alabileceğimizi değerlendirdik. Küresel enflasyonla mücadelede iş birliğinin önemine değindik." dedi.

Toplantıda, koronavirüs salgınının küresel sağlık sistemine olan etkileri üzerinde fikir alışverişinde bulunulduğunu belirten Erdoğan, aşı meselesinde adaletsizliğin ve ayrımcılığın önlenmesi gerektiğinin vurgulandığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu an klinik deneyleri yapılan TÜRKOVAC aşısı onaylanınca, Türk milletiyle insanlığın da istifadesine sunulacağını söyledi.

G20 Zirvesi'nin ana başlıklarından birinin de "İklim ve Çevre" olduğunu söyleyen Erdoğan, şunları ifade etti:

"İklim değişikliğiyle mücadelede üzerimize düşeni yaparak, Paris Anlaşması'nı onayladığımızın bizzat altını çizdim. Bu konuda öncü ve proaktif bir rol üstlenmeye hazır olduğumuzu muhataplarımızın dikkatine getirdim. Zirve vesilesiyle, ev sahibi İtalya Başbakanı Sayın Draghi, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Sayın Von Der Leyen, Hollanda Başbakanı Sayın Rutte, önümüzdeki G20'nin ev sahibi Endonezya Cumhurbaşkanı Sayın Widodo, Amerikan Başkanı Sayın Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Macron, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Sayın Michel, Almanya Şansölyesi Sayın Merkel ile bir araya geldik. Aday Şansölye ile de görüştük, hatta ikisi beraber geldiler. Yine zirve sırasında farklı ülkelerden katılımcılarla görüşmelerimiz oldu. Ziyaretim boyunca gerçekleştirdiğimiz istişarelerin ve ortaya koyduğumuz görüşlerin hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.