Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haziran ayında ülkemiz genelinde normalleşmeyi temin etmeyi hedefliyoruz

TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD merkezli şirketlerin üst düzey yöneticilerinin iştirakiyle çevrimiçi gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, Kovid-19'la mücadeleye ilişkin, "Haziran ayında yoğun bir aşılama kampanyası yürüterek, ülkemiz genelinde normalleşmeyi temin etmeyi hedefliyoruz." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüzde 1,8'lik oranla Çin'in ardından G20 içerisinde en yüksek büyümeyi kaydeden ülke olduk."  diye konuştu.

Erdoğan, "2021 yılının ilk dört ayında ihracatımız, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artarak 4 milyar 272 milyon doları buldu." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(Kovid-19) Salgının yol açtığı belirsizliklere rağmen Türkiye'ye olan yatırım talebinde ciddi bir artış gözlemliyoruz." şeklinde konuştu.

ABD ile ticaret hacmi 

Erdoğan, "(ABD ile) 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize ulaşmak için samimi, saygılı, ortak çıkarlara ve değerlere dayanan bir yaklaşıma ihtiyaç duyuyoruz." diye konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üç kıtanın kalbi konumundaki Türkiye'yi küresel bir üretim ve teknoloji üssü haline getireceğimize inanıyorum."  dedi.

Erdoğan, "Sayın Biden ile NATO zirvesinde gerçekleştireceğimiz görüşmenin yeni dönemin habercisi olacağına inanıyorum." şeklinde ifade etti.

Çelik ve alüminyum sektörü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çelik ve alüminyum sektöründeki ilave tarifeler, Türkiye'nin genelleştirilmiş tercihler sistemi dışında bırakılması, Türkiye menşeli ihraç ürünlerine yönelik anti-damping önlemleri gibi adımlar bize yakışmıyor. Bu konularda ABD'den daha yapıcı hareket etmesini bekliyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Teşvik sistemimizi sadeleştirerek, yatırımcıların teşviklerden daha kolay yararlanmasını sağlayacağız." diye konuştu.

Erdoğan, "Ülkemizin teknolojik dönüşümünü hızlandıracak, istihdam oluşturacak ve cari dengemize pozitif katkı sağlayacak projelere özel önem veriyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi Belgesi'ne ilişkin "Yakında belgemizi milletimiz ve uluslararası yatırımcılarla paylaşacağız." ifadesini kullandı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.