Edible London 1milyon yiyecek hedefine ulaştı

TÜRKİYE

Edible London, yaratıcısı Soner Karagözlü liderliğinde başarıdan başarıya koşuyor. Toplum yararı için çalışan kurum 8 ay içerisinde 1 milyon yemek için malzeme hazırladı.

Edible London grubunun sağladığı gıda malzemesi ile hazırlanan yemek sayısı 1 milyona ulaştı.

Genç Kıbrıslı Türk girişimci Soner Mustafa Karagözlü tarafından Mart 2018 yılında kurulan ve kazanç amaçlı olmayan toplum kuruluşu ‘Edible London’ Covid krizinin en yoğun zamanlarında binlerce ihtiyaçlı toplum ferdimize yardım elini uzatmıştı. Grup Shackleell Lane Camisi, evsiz kişilere yardım elini uzatan ‘Çatı’ grubu, Kıbrıs Türk Toplum Merkezi ve Kıbrıs İslam Cemiyeti ile birlikte uyumlu çalışarak özellikle yaşlı ve Coronavirüs yüzünden aylarca evlerinden çıkamayan kişilere yardıma devam ediyor.

Web sitesinde amaçları arasında “toplumumuz içerisinde gıda yetersizliğinden muztarip olan kişilerin sağlıklı beslenmelerini sağlamak ve toplumu gıda yetiştirmeye teşvik etmek” olan Edible London geçtiğimiz günlerde sağladıkları gıda malzemeleri ile hazırlanan yemek sayısının 1 milyona ulaştığını açıklamıştı.

Covid krizinin başlangıcından 8 ay içerisinde Edible London’ın yemek sayısını 1 milyona çıkarma başarısı dinamik girişimci Soner Karagözlü ve etrafındaki gönüllü ordusu ve onlarla işbirliği yapan yukarıda bahsedilen toplum kuruluşları sayesinde gerçekleşmiştir.

Edible London tarafından sağlanılan yiyecek hizmeti tamamen ücretsizdir.

Bu başarıdan ilham alan Edible London 1 milyon yiyecek daha sağlamak amacıyla yeni bir bağış kampanyası başlatmış bulunmaktadır.

Bağış yapmak isteyenler crowfunder.co.uk./millionmealplan sitesine ulaşabilirler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.