Hastanelere ;'Aşı salmak için hazır olun' çağrısı

TÜRKİYE

İngiltere hastanelerinden 10 gün içerisinde aşı salınımına başlamaları için hazırlıklı olmaları istenildiği rapor edildi. Guardian Gazetesi haberine göre Pfizer/B’ioNTech aşısı 7 ile 9 Aralık tarihleri arasında hastanelere ulaştırılacak.

İngiltere hastanelerinden 10 gün içerisinde aşı salınımına başlamaları için hazırlıklı olmaları istenildiği rapor edildi.

Guardian Gazetesi haberine göre Pfizer/B’ioNTech aşısı 7 ile 9 Aralık tarihleri arasında hastanelere ulaştırılacak.

%95 etkili olduğu açıklanan aşının çok düşük ısı altında muhafaza edilmesi gerekmektedir. O yüzden aşının çok erken zamanda salınması önemlidir. Aksi takdirde aşının etkisi olmayacaktır.

Tüm bu süreç aşının İlaç ve Sağlık Bakımı Ürünleri Denetim Kurumu (MHRA) tarafından onaylanmasına bağlıdır.

MHRA, aşının güvenilirliği konusunda karar verilebilmesi için gereken verilerin kendilerine ulaştığını doğrulamış bulunmaktadır.

İngiliz hükümeti 40 milyon Pfizer/B’ioNTech aşısı satın almıştır. Ayrıca Oxford Üniversitesi ve Astra Zeneca tarafından geliştirlen 100 milyon aşı da hükümet taraından satın alınmış bulunmaktadır.

Bilindiği gibi Oxford Üniversitesi / Astra Zeneca aşısı %70 etkilidir. Ancak bu aşının önemli bir özelliği, Pfizer/B’ioNTech aşısı gibi çok düşük (eksi 70 derece) ısıda muhafaza edilme sorunu olmaması ve çok daha ucuz olmasıdır.

Hastanelere gönderilecek aşının ilk aşamada sağlık çalışanlarına salınacağı söyleniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.