İktidarın imtina ettiği soru: '128 milyar dolar nerede?'

TÜRKİYE

"128 milyar dolar nerede?" diyen CHP örgütlerinin birçok il ve ilçe merkezinde astıkları afişler söküldü, İstanbul’da gece yarısı vinçler, özel harekât polisleri eşliğinde afişleri kaldırmak için seferber edildi. Soruşturma açılanlar ‘Cumhurbaşkanına hakaret etmekle’ suçlandı.

T.C. Merkez Bankası'nın kayıp rezervleri sorusuna iktidar, İstanbul Sözleşmesi’ne karşı yükselen seslere verdiği tepkilere benzer tepkiler verdi. SOL Parti’nin birçok ilde astığı pankartlar sökülürken parti yöneticilerine karşı gözaltı furyası başlatıldı. 

“Başınıza Damat kadar taş düşsün” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimi zaman paraların Merkez Bankası'nda olduğunu iddia etti kimi zaman da “salgın için kullandık” ifadelerini kullanarak, birbiriyle çelişen açıklamalarda bulundu.

TBMM’de düzenlenen basın toplantısında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 128 milyar dolar konusunu gündeme getirerek şunları söyledi: “Kimse kusura bakmasın, 128 milyar doları sormaya devam edeceğiz. 128 milyar dolar ile ilgili olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediklerinden hangisi akla yatkındır? A şıkkı, yerinde duruyor. B şıkkı, salgında harcadık. C şıkkı, döviz işlemleri için kullanıldı. D şıkkı, hiçbiri. 84 milyon der ki ‘D şıkkı.’ Erdoğan’a bunu sormaya devam edeceğiz. Savcılar vinç kiralama yarışına girmiş. Erdoğan’a sesleniyorum: CHP il ve ilçe başkanlıklarının önünden o vinçleri, özel kuvveti, savcıları çek. İnsanların demokratik haklarını kullanmasına izin ver. İnsanların tepesine vinçle çöken Erdoğan, bizi yıldıramaz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.