Kamala Harris için “o Hintli” diyen Lorda ırkçılık suçlaması

TÜRKİYE

Britanya Lordlar Kamarası üyelerinden 82 yaşındaki Lord John Kilclooney dünkü Twitter hesabında Cumhurbaşkan Yardımcısı olarak seçilerek tarih yazan ilk Asyalı Siyah kadın Kamala Harris için “o Hintli” diye bahsedince şiddetle eleştirildi.

Lord Kilclooney Tweetinde yle dedi: “Biden’dan sonra o Hintli Cumhurbaşkanı olursa ne olacak? Cumhurbaşkan Yardımcısı kim olacak?”.

Kilclooney’nin bu sözleri üzerine Lordlar Kamarası Lideri Lord Norman Fowler ondan sözlerini geri alıp özür dilemesini istedi.

İşçi Partisi Lordlar Kamarası Lideri Angela Smith ve birçok siyasetçinin şiakayetleri üzerine Lord Kilclooney sözlerini geri aldı ve Harris’in ismini bilmediği için ondan “Hintli” olarak bahsettiğini, bunun kesinlikle ırkçılık olmadığını söyledi.

Lord Kilclooney 2018 yılında Hint asıllı İrlanda Cumhurbaşkanı Leo Varadkar için “tipik Hintli” sözlerini kullanmış ve yine şiddetle eleştirilmiş, ancak sonradan bunun hata olduğunu kabul etmişti.

Lord Kilclooney aynı zamanda karışık parti üyeliği olan Parlemento Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Dostları grubu mensubusdur.

Şubat ayında grubun bir toplantısında zamanın Başbakanı Ersin Tatar tarafından ona ve Lord Maginnis’e bir plaket verilmişti. Lord Maginnis de homofobik davranışları için soruşturulmaktadır.

Foto: irishmirror.ie

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.