Kılıçdaroğlu: “Erdoğan Gerçekten Helalleşmek İstiyorsa, 5’li Çeteye Parayı Vermeyecek, Esnafa Dağıtacak”

TÜRKİYE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı açıklamada geçen “Sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız çalışanımız olduysa, hepsinden helallik istiyoruz” sözünü değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, halkın yardım beklerken Erdoğan’ın “helalleşmekten söz ettiğini” vurguladı.

Kılıçdaroğlu “Helalleşme diyor, neyin helalleşmesi. Vatandaş sizden hibe bekliyor, bana yardım et diyor. Açım diyor… Erdoğan para yok diyemez, para var. Birileri için para var. Üstelik dolar ve euro var. Doların fiyatı yükseldiği zaman 5’li çete seviniyor. Tünelden geçerken, uçağa binerken ödeyeceksin. Peki esnaf, kahveci ne yapacak? Bırakın helalleşmeyi, bunlara imkan ver. İnsanların duygularını sömürmek amacıyla ‘Onların sıkıntıları nasıl unutturabilirim?’ böyle bir çaba. Erdoğan gerçekten helalleşmek istiyorsa, 5’li çeteye parayı vermeyecek, esnafa dağıtacak.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasında geçen ve 5’li çete olarak adlandırdığı holdingler ise Cengiz Holding, Limak Holding, Kalyon Holding, Kolin Holding ve Makyol Holding olduğu biliniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.