Meclis Dijital Mecralar Komisyonu, Enes Batur'u konuştu

TÜRKİYE

Sosyal medyanın etkisinin tartışıldığı Meclis Dijital Mecralar Komisyonu, Youtube’da 15 milyondan fazla takipçisi bulununan Youtube fenomeni Enes Batur’u konuştu. Komisyon üyeleri, milyonlarca kişiye hitap eden fenomenin dinlenilmesi gerektiği yönünde fikir sundu.

"5-6 YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR DELİ GİBİ ENES BATUR İZLİYOR, ONU DİNLEMEMİZ LAZIM"

Meclis Dijital Mecralar Komisyonu'nun Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, TikTok, YouTube, LinkedIn, Spotify, Netflix, Amazon Prime gibi sosyal medya mecralarının Türkiye'de temsilciliklerinin açılmasıyla ilgili konuşulan toplantıda Enes Batur da konuşuldu. Komisyon üyelerinden Burak Erbay, "Mesela YouTube'de bir Türk genci, Enes Batur, biliyorsunuz belki Başkanım, bu kişinin 15 milyon takipçisi var" ifadelerini kullanarak Batur'un dinlenmesi gerektiğini söyledi.

Erbay sözlerine şu şekilde devam etti, "Evet, dünyanın bildiği bir kişi. Onu muhatap alıp buraya belki davet etmemiz gerektiğini düşünüyorum yani dinlememiz lazım. Yani nasıl bakıyor, nedir, ne düşünüyor? Çünkü milyonlarca genci etkiliyor, bizim çocuk, herkes oturup 5-6 yaşında çocuklarımız deli gibi onu izliyorlar. Onu izlediğimizi, onun farkında olduğumuzu ona hissettirmemiz lazım belki de. Devlet organizasyonu diyorum ya yani çekinmememiz lazım çünkü bir realite. Onun bakış açısını yakalayabilmek açısından, işte bu gidişatı, hayatı yakalamaktan kastım bu" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.