Mehmet Ağar'ın yeniden yargılanmasına karar verildi

TÜRKİYE

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ankara JİTEM davasında arasında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın da bulunduğu sanıklar hakkındaki beraat kararı, İstinaf Mahkemesi tarafından bozuldu.

İstinaf mahkemesi olarak görev yapan Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından 5 Nisan'da oy birliği ile alınan karar, bazı avukatlara bugün tebliğ edildi.

1993 yılında öldürülen Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdülmecit Baskın'ın ailesi de bu kararı doğruladı.

Baskın'ın da aralarında olduğu 19 kişinin öldürülmesiyle ilgili 2013 yılında başlayan dava 2019 yılında sonuçlandırılmıştı.

Abdülmecit Baskın'ın eşi Raife Baskın'ın avukatı Yusuf Alataş, kararın daha önce çıkmasına rağmen basına bugün yansıdığını söyledi.

Sedat Peker son videosunda Ağar'a suçlamalar yöneltmişti

Ankara JİTEM Davası olarak bilinen davada Aralık 2019 tarihinde bütün sanıkların beraatına karar verilmişti.

İstinaf mahkemesi'nin beraat kararını bozmasının kamuoyuna yansıması ve haber olmasının, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in bugün yayımladığı videonun ardından gelmesi ise sosyal medyada gündem oldu.

Sedat Peker, Pazar sabahı yayımladığı videoda Mehmet Ağar'a suçlamalar yöneltmişti.

Peker, gazeteci Uğur Mumcu suikastinde Mehmet Ağar'ın rolü olduğunu öne sürerek, "Öldürüldüğü zaman yazdığı yazılara bakın. Hep terör bölgelerinde uyuşturucu tarlaları olur ve silah ticareti. Şehit olduğunda yanına ilk gelen kim? Mehmet Ağar. Katil hep ilk gelir" dedi.

BBC

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.