Öztrak'tan Soylu'ya 'Sedat Peker' Tepkisi: "Ülke Kurtlar Vadisi’ne Dönmüş"

TÜRKİYE

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker’in yakın zamanda yaptığı videolu açıklamalarla ilgili konuştu. Öztrak, Sedat Peker’in videolu açıklamaları hakkında “Mafya-siyaset-emniyet hattında döşenmiş kanalizasyon boruları, bir kez daha patladı. Ortalığa salınan pis kokular, dayanılır gibi değil… Mafya konuşuyor, hükümet susuyor. Bu itiraflara bakılırsa, ülke, Kurtlar Vadisi’ne dönmüş. Bu korkunç itiraflar için tek bir cumhuriyet savcısı kılını kıpırdatmıyor. Cumhur ittifakı sadece AK Parti ve MHP’den oluşmuyor. Mafya da bu ittifakın ortağı ve aparatı. Cumhur İttifakı, Cürüm İttifakı olmuş” dedi. Öztrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da “İtiraflara başlayınca mı, suç örgütü yöneticisi olduğunu anladınız? Bu hezeyanınız, bu heyecanınız neden” diye sordu.

Video konferans yöntemiyle toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), ekonomik kriz ve kapanma kararı ile gelen yeni yasakların halka etkilerini ele aldı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK sonrasında CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Öztrak, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker’in videolu açıklamaları ve bu açıklamalar hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İçişleri Bakanı bu tartışmalara sadece seyirci" eleştirisine Bakan Soylu'nun verdiği yanıta da sert tepki gösterdi.

Öztrak, İçişleri Bakanlığı tarafından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma izni verilmemesi için, “Bu işler ‘bana göre suç’ diyerek olmuyor, bu işler kanuna göre oluyor. Dolayısıyla en sonunda kanuna göre hareket etme zorunda kalınca İçişler Bakanlığı, bu soruşturma iznini vermiyor. Ama milletiminiz, ‘bana göre suç’ dediğini de unutmuyor” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.