Rektörü olduğu üniversitede 4 dekan vekilliği görevi yürüten Nihat Hatipoğlu'ndan açıklama

TÜRKİYE

Rektörü olduğu Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde 4 fakültenin dekanlığını yaptığı ortaya çıkan Nihat Hatipoğlu, yaptığı açıklamada, "Bu vekaletler bize ekstra yük ve sorumluluk getirmiştir. Bir kuruş ücret veya maaş ödenmemiştir! Anlamadığınız bu işin neresinde. Tabii Ramazan geliyor. İllaki algı lazım" iddiasında bulundu.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, tıp fakültesi ve mimarlık dahil 4 dekan vekilliği yürütmesine ilişkin kamuoyuna yansıyan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

"Haberin başlığı tamamen ön yargılı ve hak etmediğimiz bir şekilde çirkin algı oluşturucu şekilde dizayn edilmiştir" iddiasında bulunan Hatipoğlu, "Kimse artık gerçeğin peşinde değil, görmek istediğinin peşindedir" dedi.

Ramazan yaklaştığı için algı yaratılmaya çalışıldığını ileri süren Hatipoğlu, "Her fakülteye profesör atanıncaya kadar mevcut profesörleri dekanlıklara vekaleten atadık ki senato işlemleri yapabilsin. Bu metot yeni kurulan bütün üniversitelerde uygulanan resmî ve kanuni bir teamüldür. Bize mahsus bir iş değil" açıklamasında bulundu.

Bu görev sebebiyle herhangi bir maaş almadıklarını belirten Hatipoğlu, "Bütün bunlar biliniyor olmasına rağmen koca koca insanların sanki gayri kanuni bir şey varmış gibi sabahtan bu yana saygısızca yazılarla tepinip durmalarının sebebini anlamakta zorlanıyorum. Bu vekaletler bize ekstra yük ve sorumluluk getirmiştir. Bir kuruş ücret veya maaş ödenmemiştir! Anlamadığınız bu işin neresinde. Tabii Ramazan geliyor. İllaki algı lazım" ifadelerini kullandı.

Kaynak:BirGün 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.