Sedat Peker'in açıklamalarıyla Venezuela'dan peynir ithalatı tekrar gündeme geldi

TÜRKİYE

Suç örgütü lideri Sedat Peker, sosyal medya üzerinden başlattığı ve yurt dışından çeşitli suç iddialarına yer verdiği video serisinin 7. bölümünü paylaştı. İlgili bölümde; 9 Haziran 2020'de Kolombiya'da, Türkiye varışlı bir gemide 4,9 ton kokainin ele geçirilmesi üzerine, Venezuela ve Panama’daki limanlar üzerinden 2 yeni rota oluşturulduğunu söyledi.

Sedat Peker, yayınladığı 7. videoda konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:  “Bu kokainle ilgili hikayenin gerçeğini anlatayım. Önceden Kolombiya üzerinden geliyordu, en son 4 ton 900 kilo geçen sene 9 Haziran’da yakalandı. Daha sonra yeni bir güzergah çalışması, çünkü Amerika uyuşturucuyla mücadelede çok baskın karakter devamlı üstlerinde, orada sistemi devam ettiremeyeceklerini anlayınca 800 km Venezuela ile sınırları var. Venezuela üzerinden yeni adres. Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergah kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Eski Başbakanımız Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım Bey. Bu senenin başında Ocak ayında gitti 4 gün kaldı, Şubat ayında gitti 4 gün kaldı. Karakas Limanı var Venezuela’nın en büyük limanı."

Bu açıklamalar üzerine Türkiye'nin Venezuela'dan sıfır vergiyle beyaz peynir ithal edebilmesini sağlayan karar tekrar gündeme geldi. Gazeteci Nevşin Mengü ise Venezuela'da yayın yapan Ultimas Noticias adlı internet sitesindeki yer alan bir habere dikkat çekti. Bu habere göre 2020'nin ekim ayında beyaz peynirin içine yerleştirilmiş 108 paket kokain ele geçirildi. Sitede yer alan habere göre yakalanan uyuşturucu en az 119 kilogram.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.