Süleyman Soylu'dan istifa açıklaması

TÜRKİYE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker'in kendisi hakkındaki iddialarına yönelik açıklama yaptı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile genel bir değerlendirme yaptıklarını söyleyen Süleyman Soylu, "İstifa etmeyi düşündünüz mü?" sorusuna ise "Hiç düşünmedim. Benim istifa edeceğim hiçbir hukuki dayanak yok." yanıtını verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Soylu, Sedat Peker'in kendisi hakkındaki 7 videoluk iddialarına ilişkin, "Organize suç şüphelisinin bu iftiralarının hepsi saçmalıktır. Hepsi saçmalık, sapkınlık var. Bir vesayet ortaya koymaya çalışıyor ve sessizlik hakim. İpe-sapa gelmez olarak görmedim ama sözcülük yapıyor" dedi.

Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

Bu olaylar başlayınca, bir organize suç suçlusu, yıllarca Türkiye'de herkesin bildiği ve hayatının nereden geldiği belli olan birisinin bu iftiralarının hepsi saçmadır. Bunlarla ilgili hiç muhatap değiliz. Doğru bulmuyoruz diyerek bu mesele kenarda durabilirdi. Dikkat ederseniz birinci ve ikinci videoda şahsımla alakalı bir şey yok ve ben o zaman devreye girdim.

Her türlü sapkınlığın içinde olan birinin söylediği ipe sapa gelmez sözler olarak görmedim. Baktım ki bir eleman bir sözcülük ortaya koyuyor. İddiaları ve iftiraları tamamen boş olsa da devleti hedef alıyor, Türkiye'ye tırnak içinde söylüyorum vesayet ortaya koymaya çalışıyor, neredeyse herkese 'ipiniz elimde' diyor ve bir sessizlik hakim.

Terörle mücadele etmişiz, teröre ciddi şekilde darbe vurmuşuz. Organize suç çetelerine darbe vurmuşuz. Uyuşturucuyla mücadele etmişiz, önemli bir sonuç elde etmişiz. FETÖ'yle mücadele ediyoruz, DEAŞ yanı başımızda. Türkiye bütün bunlarla mücadele ederken sanki birileri Türkiye'nin sahayı temizlemesinden önce son kaleyi kaptırmamak için bir hamleye giriyor.

sondakika.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.