Türkiye ile Yunanistan aşı sertifikası konusunda anlaşmaya vardı

TÜRKİYE

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile ortak basın açıklaması düzenledi. Ev sahibi ülke adına ilk açıklamayı yapan Dendias, "Aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınması konusunda anlaşmaya vardık" dedi.

Çavuşoğlu Kovid aşılarının karşılıklı tanınması kararı aldıklarını belirtti ve "Bugün vardığımız bu mutabakat karşılıklı olarak turizm sektörümüze olumlu etki yapacaktır" ifadesini kullandı.

ÖN KOŞULSUZ DİYALOĞA HAZIRIZ"

Uzun süredir çözüm bekleyen sorunlarımız var bunların uluslararası hukuk nezdinde çözülmesini istiyoruz. Her iki tarafında iradesi vardır. Türkiye olarak, Yunanistan ile ön koşulsuz ve ikili ilişkilerimizi her alanda geliştirmek için diyaloğa, görüşmelere hazırız.

Bakan Dendias'ın açıklamalarından konu başlıkları şöyle:

"Birçok konuda fikir ayrılıklarımız pozisyon farklılarımız var. Bugünkü görüşmemizin amacı ilk görüşme başlatmaktı. Program listesi üzerinde anlaşma sağladık. Aşı sertifikasının tanınması konusunda anlaştık. Testi negatif olan iki ülke vatandaşları seyahat edebilecek. Anadolu Efes'in dünkü başarısı nedeniyle tebrik etmek istiyorum."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.