Yaşlılara D Vitamini verilmesi düşünülüyor

TÜRKİYE

Birleşik Krallık hükümeti sağlık uzmanlarından D vitaminin koronavirüsün önlenmesi ve tedavisindeki potansiyel yararları hakkında bilgi istedi.

Sağlık Bakanı Matt Hancock'un NICE ve İngiltere Kamu Sağlığı kurumlarından bu konu hakkında kendisine bilgi sağlanmasını istediği öğremnildi.

Hükümet İskoya örneğini kopyalayarak 2 milyon kadar savunmasız, yaşlı kişiye 4 ay için, kış ayları boyunca kullanabilecekleri D vitamini sağlamayı planlamaktadır.

Birçok yaşlı ve risk grubundaki kişilerin pandemi yüzünden çok uzun süreler evde kapalı kalmalarının D vitamini eksikliğine neden olduğu konusunda endişeler bulunmaktadır. 

D vitaminin bağışıklık sistemi üzerindeki etkisi uzun süre uzmanlar tarafından tartışılmaktadır. Yapılan bazı çalışmalar düdük D vitamini seviyesinin Covid  yüzünden ölüm riskini yğkselttiğini göstermiştir. Bazı uzmanlar ise vücutta yeteri derecede D vitaminin bulunmasının böbrek enfeksiyonunun neden verdiği doku hasarını azalttığını savunmaktadırlar.

Guardian Gazetesinin haberine göre hükümet aynı zamanda Covidden orantısız olarak etkilenen siyah ve diğer etnik azınlıklık gruplar için ve aşırı kiloluu kişiler için de D vitaminin sağlanmasının gerekliliğini tartışmaktadır.

İngiltere Kamu Sağlığı kurumu Nisan ayından beri herkesin Sonbahar ve Kış aylarında her gün için düşük doz (10 mikrogram) D vitamini almasını etmektedir. Bu tavsiyenin yakında güncellenmesi beklenmektedir. 

Bu arada hastane dışında Covidin neden olduğu zatürreden muztarip olan hastalar üzerinde yüksek doz C vitaminin etkilerini araştıran denemelerin de sürdüğü öğrenilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.