2020-11-23 16:16:39

Herkese Merhaba...

Ayşe Düzbeyaz

ayseduzbeyaz@gmail.com 23 Kasım 2020, 16:16

"Onlardan, sizden, bizden; ondan, senden, benden bir şeyler paylaşarak, bir noktada kesişmek dileğiyle çıkılan bir patika gezintisi..." diye tanımlıyorum yazı yazma serüvenimi. Benimkisi hayata karşı farkındalık kazanayım derken, kendimi ve çevremdekileri keşfetme, farkına varmakla bir bütün halinde oluştu ve günden güne de gelişmeye devam ediyor.

İlk başlarda küçük çizgilerle başlayarak, kafamda sürekli dönen düşünceler, çevremden edindiğim gözlemler, duyduklarım, gördüklerim, hislerimle bir araya toplanıp karalamalara dönüştü. Karaladıkça motifler oluştu; kah size, kah bana dokunduğum zamanlarda. Bazen küçük cümlelere, bazen de uzun yazılara döktüm içimdekileri. Bazen karman çorman bir kompozisyon, bazense berrak olarak tanımlıyor an’a uyum süzgeci.

Her anda farklı bir haz, farklı bir deneyim elde ettim. Çevremdekilerle paylaşmaya başladığımda, yeni ufuklar gözledim. Aynı cümle içinde farklı anlamlar buldum paylaşım ortaklarım sayesinde. Bazen ortak noktada buluşurken, bazen noktalarımızı kesiştirip, doğrular oluşturdum; kimi zaman paralel, kimi zamansa birbirine dik. Önemli olan kompozisyondu benim için; yeni bakış açılarıyla buluşma, yeni keşifler... Bazen kaybolmama sebep olsalar da, çoğu zaman farkındalıklarımla soluğumu artırmaya başladılar. Farkındalığım arttıkça, yanımdakilerle paylaşmaya başladım, onlar silkelendikçe onların etrafındakiler bize katıldı ve gün geçtikçe daha da büyümeye başladık.

İşte şimdi, sizinle buluşma fırsatı geçti elime ve uzun süre ara verdiğim serüvenime, köşemde sizlerle devam ediyorum. Farklı coğrafyalarda, farklı esintilerle belki birlikte daha büyük motifler oluştururuz ne dersiniz?

Bir noktada kesişebilmek dileğiyle...

Herkese Merhaba... J

Duygu, düşünce ve paylaşımlarınız için aduzbeyaz@gmail.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.