27 yaşındaki otistik genç saldıraya uğrayıp soyuldu

İNGİLTERE

Otizimli 27 yaşındaki Jack Brien ,Londra'da yaşayan savunmasız insanların emniyet güçleri tarafından daha çok korunarak desteklenmesini istiyor.

Otizmli  Jack Brien Batı Londra'da yaşıyor, bir gece dışarıda soyulduğunu emniyet güçlerine bildirdikten sonra  ve kendisine "çok fazla içki içtiğinin" söylendiğini iddia ettikten sonra polisin tepkisi karşısında kendisinin "aşağılanmış" hissettiğini söylüyor.

Jack Brien, Soho'da bir barda işini bitirdikten sonra bir arkadaşıyla buluştu ve Londra'nın merkezine gittiler.Merkezde bir barda içki içtikten sonra evine geri dönmek için bar çıktılar.Yolda yürürken tanımadığı birilerini yanlarına geldiğini zorla uyuşturucu almaları için baskı yaptığını ve bu durum karşısında savunmasız kaldığını söylüyor. 

Jack Brein Polis'i kendisini soyan kişileri tutuklama yolunda çaba göstermemesini ve olayla ilgili  her hangi bir ilerle kaydedilmemesini kabul edilemez bulduğunu söylerken üstüne üstlük Polisin kendisine çok fazla içtiği konusunda sözlü suçlama getirmesinden kendini aşağılanmış hisetmesinden duyduğu rahatsızlıkdan farkındalık yaratma adına konuştuğunu da sözlerine ekledi.

Daha sonra Jack Brien 'i kenara çeken soyguncu kendisi ile özel konuşacağını bahane etti.Cebindeki parasına ve telefonuna baktığını bağıra bağıra konuşarak üzerinde baskı kurarak Jack Brien'i strese ve şoka soktu.Daha sonra arkadaşlarının yanına döndüğünde parasının ve telefonun çalındığını fark etti.

Daha sonra Jack Brien Polis karakoluna giderek şikayette bulundu fakat Polis elinde fazla kanıt olmadığını idia ederek belirleyici veya tanımlayıcı unsurlarında az olduğunu söyleyerek hiçbirşey yapamayacaklarını söylediler.Bunun üzerine Jack Brien yolda CCTV kameralarının olduğunu Polise söyledi hatta credi Kartından da 400 lira çekildiğini belirterek bunların hep kanıt olduğunu söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.