Birçok Güney İngiltere bölgesi daha en yüksek risk katmanına alındı

İNGİLTERE

Güney İngiltere’de birçok bölge daha yüksek risk katmanına alınıyor Covid 19 vakalarının %46 artmasıyle 19 Aralık Cumartesi gününden itibaren İngiltere’nin güney bölgelerinde bazı bölgeler daha en yüksek risk katmanı olan üçüncü katmana alınıyor.

Güney İngiltere’de birçok bölge daha yüksek risk katmanına alınıyor

Covid 19 vakalarının %46 artmasıyle 19 Aralık Cumartesi gününden itibaren İngiltere’nin güney bölgelerinde bazı bölgeler daha en yüksek risk katmanı olan üçüncü katmana alınıyor.

Bu durumda ülke nüfusunun %68ini temsil eden 38 milyon nüfus Noel esnasında en sert Covid uygulamaları ile yaşayacak.

Bilindiği gibi tüm Londra, Hertfordshire ve Essex bölgelerinin büyük bölümü geçtiğimiz Çarşamba gününden itibaren Üçüncü risk katmanına alınmıştı.

Sağlık Bakanı Matt Hancock, bu önlemin Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) üzerindeki baskının hafifletilmesi için alındığını açıkladı.

Bazı Kuzey bölgelerinde ise bulaş sayısında düşüş kaydedilmesi, o bölgelerdeki önlemlerin gevşetilmesi ile sonuçlanabilir.

Tüm bu önlemlere rağmen Noel esnasında önceden kararlaştırılan 5 günlük önlem hafifletmesinin değiştirilmemesine karar verildi. Ancak değişik Birleşik Krallık ülkeleri değişik uygulamalar kullanacaklar.

Birleşik Krallık hükümeti ve özellikle Başbakan Boris Johnson büyük kararsızlık sergileyen siyasetleri yüzünden büyük bir saldırı altındadır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.