Bishop’s Stortford'da bıçaklı saldırı

İNGİLTERE

Saldırgan(Curtis Webb), kurbanı bıçakla dürtmeye çalıştığını ve bıçakladığının farkında olmadığını iddia etti.

26 yaşındaki saldırgan(Curtis Webb) Bishop’s Stortford'da  Wetherspoon tren istasiyonun yakınlarındaki bir pubda  düzenlediği korkunç saldırı ile bıçakladığı kişiyi ağır yaraladıktan sonra yakalanarak göz altına alındı.

Düzenlediği saldırı sonrası Curtis Webb taksi tutarak  Margate'deki Birchington station'a gitmek istedi.Olaya gecesi kurban ettiği adam ise bir başka arabada oturuyordu ve Curtiss Webb sürücü tarafından araca yaklaşarak aracın şöferi ile tartışmaya başlamıştı.

CCTV görüntüleri, saldırının 40 saniye sürdüğünü ve bu süre zarfında 46 yaşındaki kurbanın defalarca bıçaklandığını gösterdi. Yaya olarak istasyondan kaçan kurban, başında, boynunda ve omuzlarında yaralarla yerde bulundu.

Olay günün sabah saat 1 civarında kurban hava ambulansıyla Kings Collage hastahanesine götürüldü.Kurban ağır yaralanmaları nedeniyle hastahanede ameliyat edildi.Curtiss Webb kısa bir süre sonra polis tarafından A28 oto yolunda  bir arabada içinde yakalayarak,tutukladı.. Araçta büyük bir mutfak bıçağı ve çekiç bulundu ve tutuklanması sırasında Webb memurlara kurban ettiği "Adam iyi mi?" diye sordu.

Webb polise verdiği mülakatta, "Bıçakla onu dürtmeye başladım, gerçekten ceketini deldiğimi düşünmedim" dedi. 9 Kasım Çarşamba günü Webb, ağır bedensel zarar vermekten suçlu olduğunu kabul ederek Snaresbrook Kraliyet Mahkemesi'ne çıktı. Yargıç, onu yedi yıl altı ay hapis cezasına çarptırdı.

İngiliz Ulaştırma Polisi adına soruşturma yürüten DS Nick Thompson şunları söyledi: “Bu, önceden planlanmış, korkunç bir saldırıydı ve kurbanın hayati tehlike ile karşı karşıya kalmasla sonuçlandı.Curtiss Webb'in o geceki davranışları onun tehlikeli bir birey olduğunu kanıtlıyor ve verilen yeterince güçlü cezadan memnunum. Belli ki Webb'in halkın arasında olmaya uygun değil."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.