Boris Johnson’un babası Stanley Johnson Fransız vatandaşlığına başvuruyor

İNGİLTERE

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson’un babası Stanley Johnson Fransız vatandaşlığına başvuracağını doğruladı. Birleşik Krallık vatandaşlarının AB içerisinde serbest dolaşımı 31 Aralık 2020 tarihinde sona ermişti.

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson’un babası Stanley Johnson Fransız vatandaşlığına başvuracağını doğruladı.

Birleşik Krallık vatandaşlarının AB içerisinde serbest dolaşımı 31 Aralık 2020 tarihinde sona ermişti.

Fransa’nın RTL Radyosuna verdiği demeçte Johnson şunları söyledi: “Bu girişimim Fransız olma isteği olarak görülmemeli. Yanlış anlamıyorsam ben zaten Fransızım. Annem Fransa’da doğdu. Onun annesi ve büyük babası tam bir Fransız’dı.

80 yaşındaki Stanley Johnson 1973 yılında Birleşik Krallık AB’ye alınınca Brüksel’e atanan ilk görevliler arasında idi. Avrupa Komisyonunda çalışmış ve sonradan Avrupa Parlementosu Milletvekilliği yapmıştı.

Başlangıçta Birleşik Kralık’ın Avrupa’da kalması taraftarı olan Johnson, 2016 Brexit Referandumundan sonra görüş değiştirermişti.

Bazı çevreler tarafından Stanley Johnson’un bu kararı hiç hoş karşılanmadı. Lordlar Kamarası Liberal Demokrat üyesi Chris Rennard “Johnson’un kişisel yararlar için Fransız pasaportu başvurusu yapması yılın Küstahlık Mükafatı olarak sayılmalı. Oğlu Boris aynı yararların 67 milyon vatandaş tarafından sağlanmasını önlüyor” dedi.

İrlanda Avrupa Parlementosu üyesi Billy Kelleher ise Stanley Johnson’un bu davranışı ile Birleşiik Krallık’ın Erasmus Eğitim Projesi arasında paraleller olduğuna değinerek: “Stanley Johnson Fransa’da şarabını yudumlayadursun Britanyalı öğrenciler Fransa’da eğitim göremeyecek” diye konuştu.

Fransız günlük gazetesi Liberation şse olayı “Brexiti sona erdiren bir aile dramı” olarak niteledi.

Stanley Johnson, Damat Ferit Paşa hükümeti döneminde 3 ay süreyle İçişleri Bakanlığı yapmış olan Ali Kemal’ın torunudur.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.