Ceyda Karan Lewsham Belediyesini mahkemeye verdi

İNGİLTERE

Evi yanan Ceyda Karan Lewsham Belediyesini mahkemeye verdi.

Üç aydır otelde kalan Ceyda Karan isimli Türk vatandaşı Lewisham Belediyesi’nden şikayetçi olduğunu açıkladı.

3 Kasım tarihinde oturduğu belediye evinin yanması nedeniyle tahliye edilen Ceyda Karan’a bir otelde yer ayarlayan Lewisham Belediyesi, evin onarımı için gerekli olan çalışmalara başlamadı.

Konuyla ilgili olarak Euro Genç TV’e açıklamalarda bulunan Ceyda Karan, belediyenin kendisini oyaladığını ve bir otel odasına yerleştirerek çocuklarla beraber bir ayrımcılığa neden olduğunu söyledi.

“Ben evi sigortalatmadım ama belediye olarak evi zaten sigortalamışlar ama belediye bunu kabul etmiyor. Eve yaklaşık 100 bin Ponud’luk bir onarım fiyatı çıkardılar ama aslında o kadar büyük hasar yok” diyen Karaca çocuklarıyla beraber bir otelde kaldıklarını ve artık normal hayata dönmek istediklerini söyledi.

Aynı zamanda yürüme özürlü olan Karan, belediyenin kendisine sürekli aynı yanıtı verdiğini ve engellilere uygun bir ev bulunana kadar otelde kalmaya mecbur olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Ben bu ülkede doğdum büyüdüm. Çok sayıda çevrem var. Bir sürü insan devreye girerek yardım etmek istiyor ama ben hala hiçbirini kabul etmedim çünkü belediyeden ciddi bir yanıt bekliyorum. Gerekli olan her yere başvuracağım. Hakkımı alana kadar durmayacağım.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.