Ertuğrul Mehmet “özel nedenlerden dolayı” Konsey başkanlığından ayrılıyor.

İNGİLTERE

1 Mart 2020 tarihinde büyük bir çoğunlukla İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanlığına seçilen Ertuğrul Mehmet, “özel nedenlerden dolayı” Başkanlıktan ayrılacağını açıkladı.

1 Mart 2020 tarihinde büyük bir çoğunlukla İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanlığına seçilen Ertuğrul Mehmet, “özel nedenlerden dolayı” Başkanlıktan ayrılacağını açıkladı.

Kendisine konuştuğumuz Mehmet, 11  Nisan 2021 tarihinde yapılacak Genel Kurul Toplantısında birinci yılını doldurmuş olacağını ancak ikinci yıl için bu göreve devam edemeyeceğini disiplin kuruluna bildirdiğini açıkladı.   

“Toplumdaki bölünmüşlüğü işbirliğine çevireceğim” parolası ile başkanlık dönemine başlayan Mehmet’in bir yıl geçmeden başkanlığı bırakması birçok çevreler tarafından sürprizle karşılandı.

Ilımlı, tüm kesimlerle uzlaşmaya hazır bir karaktere sahip olan Mehmet, başkanlık döneminden yıllar önce Konseye hizmet etmiş birisidir.

En büyük katkısı, Konsey Başkanı Ahmet Nazım döneminde kişisel çabaları ile Konsey üyesi ve Konsey dışı Türk dili ve kültürü okullarını bir araya getirerek Türk Dili, Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumunun kurulmasına öncülük etmesidir.

Konsorsiyum kuruldukta sonra yıllarca Yönetim Kurulunda görev yapmış olan Mehmet Konsorsiyumun Konseyden bağımsız olmasında da rol oynamıştı. Bu rolü yüzünden geçmiş Konsey yönetimleri tarafından eleştiriye maruz kalmıştı.

Ertuğrul Mehmet içinde bulunduğumuz Pandemi döneminde diğer Kıbrıslı Türk dernekleri ile işbirliği içersinde çalışma girişimleri yapmış, ancak bu girişimleri mevcut Konsey Yönetim Kurulu tarafından destek görmemişti.

Euro Genç TV  Editörü gazeteci yazar Ertanç Hidayettin tarafından yapılan Kıbrıs Türk toplumunun gereksinmelerinin kapsamlı olarak tesbit edilmesi için Konseyin de dahil olduğu geniş kesimli bir çalıştay yapılma teklifini destekleyen Mehmet, Yönetim Kurulundan avukat Enis Rifatı ön çalışmaları yapmakla görevlendirilmişti. Ancak Hidayettin ve Enis Rifat’ın Konsey Yönetimine sunduğu önerileri Kabul Konsey Yönetimi çoğunluğu tarafından Kabul görmemişti.

Konsey eski yönetimi Festivaller konusunda da birleştirici değil ayrılıkçı tavırlar takınarak toplumun birlikteliğine darbe vurmuştu.

Ertuğrul Mehmet’in Başkanlığa getirilmesi bağımsız çevreler tarafından memnunlukla karşılanmıştı. Birçok kesimler onun toplumda birlikteliği sağlama yolunda adımlar atabileceğini düşünmüştü.

Ertuğrul Mehmet’e Euro Genç TV olarak ilerideki yaşamında başarılar diler, geçmişte toplum için yaptığı çalışmalar için teşekkür ederiz.

Yorumlar (3)

Tackin Cakir 3 Yıl Önce

Ertugrul beyin Konsey baskanligindan ayrilmasi Büyük bir kayiptir..bence Kibris ateligine atsnmasi gerekir yakisir çünkü böyle insanlar lazimdir Ertugrul Bey gibi... saygilar

Zekâ Alsancak 3 Yıl Önce

Haberi böylece negatif yorumla vermek Euro GENÇ TV ye yakışmadı. Ertuğrul bey istifa etmedi. Belli ki bu yazıyı GTV adına başka art niyetli bir "konsey hazmedemeyen" yazmış. Alp beyin, Ertuğrul beyi de küçük düşürücü ithamlarla yazılmış böyle bir haberi gözden kaçırmış olduğuna inanmak isterim.

Hakkı Tunç 3 Yıl Önce

Zeki bey,Euro Genç Tv 16 yıl boyunca İngiltere'de Kıbrıs Türk Halkının haberlerini en iyi şekilde ve en doğru kaydaktan duyurdu.Tackın Cakır beyinde yorumuna bakılırsa Ertoğrul bey Kıbrıs Türk Halkı için büyük bir kayıp.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.