Geçen yıl Londra yollarında 75 kişi öldü

İNGİLTERE

Gözü yaşlı anne "Kızım bir vur-kaç olayında öldü ama ben herhangi bir destek veya adalet bulmak için sürekli kovalamak zorunda bırakıldım"

Kurbanlara göre, ölümcül trafik kazalarından kaynaklanan kederle travma geçiren aileler, temel destek almak için mücadele etmek zorunda kalıyor.

Brixton'da bir vur-kaç olayında ölen bir kızın annesi, Londra Büyük Şehir Belediyesi Meclis Üyesine Belediye Başkanlığı tarafından vur-kaç kurbanlarının "normalde desteklediğimiz bir alan olmadığı" söylenmesinin ardından Yeşil Meclis Üyesi Caroline Russell'ın da içinde bulunduğu Polislik ve Suç tarafından finanse edilen Londra Mağdur ve Tanık Servisine katıldı. 

Belediye Başkanı Sadiq Khan'nın geçen  günü Belediye Başkanı'nın Soru Zamanı programında , yaslı ailelerin destek bulmak zorunda kalmamaları gerektiği konusunda Caroline Russell'la aynı fikirde olduğunu söylerken: "Kayıp ve travma yaşayan insanlardan bakım yükünü üstlenmelerini istememeliyiz, kendileri ve hiç bir karayolu kazası mağduru kendini yalnız hissetmemelidir”dedi.

Öte yandan Transport for London, 2021'de Londra yollarında ölen insan sayısının yüzde 22 oranında düşerek rekor seviyedeki en düşük seviyeye indiğini bildirdi.

Anisha Vidal-Garner'e çarpan araba sürücüsü Quincy Anyiam polisden kaçtı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.