Hackney Bdelediyesi ‘özgür iradeleri ile’ oy kullanmaları için çağrıda bulundu.

İNGİLTERE

Hackney Belediyesi yaklaşan yerel seçimlerin ışığında tüm yerel halka ‘özgür iradeleri ile’ oy kullanmaları için çağrıda bulundu.

5 Mayıs 2022 Perşembe günü gerçekleşecek ve Hackney ile beraber tüm yerel belediyelerin yeni belediye başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin seçileceği yerel seçimlerde, Hackney Belediyesi özel olarak yayınladığı bir bildiride, herkesin özgür iradesi ile oy kullanmasının yerel demokratik bedenin yapı taşlarından biri olduğunu belirtti.

Yayınlanan bildiride ayrıca herhangi bir kişinin veya tüzel kuruluşun oy verenleri kendi istekleri dışında spesifik adaylara oy vermeleri için ikna etmenin ‘illegal’ olduğunu hatırlatan belediye, aşağıdaki dört davranışın yasa dışı olduğunu belirtti:

• Toplumu spesifik bir şekilde oy vermeye zorlamak

• Para veya başka bir değer karşılığında ‘oy satın almak’

• Oy verirken ‘başkası olduğunu’ iddia etmek

• Postayla oy kullanma işlemini başkası yerine yapmak

Hackney Belediyesi üst düzey yetkililerinden Mark Carroll, konuyla ilgili yaptığı açıklamada her oy verenin kendi özgür iradesi ile kendi adayına oy vermesinin çok önemli olduğunu belirtirken, hiçbir şekilde yerle seçimlerde başkası yerine oy vermenin kabul edilemez ve illegal olduğunu da hatırlattı.

Eğer oy hakkınızın sizin isteğiniz dışında farklı yönelimlere çekildiğini düşünüyorsanız anonim olarak Crimestoppers hattını 0800 555 111 hatlı numaradan arayabilirsiniz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.