Haringey Belediyesi nakit sıkıntısı çeken okullara yardım yapacak

İNGİLTERE

Haringey Belediyesi geçtiğimiz günlerde toplumla paylaştığı bir basın bildirisinde, bölgedeki bazı okulların içinde bulunduğu nakit sıkıntısına dair belli yardım servislerinin önünü açacağını belirtti.

Haringey Belediyesi alınan kararın özellikle okullarda azalan öğrenci sayısından sonra alındığı belirtilirken, Enfield Independent gazetesine göre hükümetin fon kesintilerinden dolayı bazı okulların ciddi maddi zorluk içinde olduğunun altı çizildi.

Londra’da okulların ‘öğrenci başına’ fon aldığı bilgisi hatırlatılırken, özellikle Haringey Bölgesi’nde gittikçe azalan doğurganlık oranı ve bölgeden göç eden ailelerin sayısındaki artış ile , bölgedeki okulların katsayısına göre az orantılı kaldığından Haringey Belediyesi’nin devreye girdiği bilgisi paylaşıldı.

8 Şubat tarihinde gerekli toplantıların yapıldığını belirten Haringey Belediyesi yetkilileri, bölgedeki okullara yardım eli uzatma kararı alırken, okul yönetimleri ile yakından çalışarak durumu gözlemeleyeceklerini belirttiler.

Haringey Belediyesi Aile ve Çocuk Kabine Üyesi Cllr Zena Brabazon konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Okullarımızda meydana gelen öğrenci düşüşü hususunda gerekli çalışma ve araştırmaların yapılıyor olmasından mutluluk duymakla beraber, belediye konserimiz aracılığı ile su yüzüne çıkan raporları tanıyor ve bu raporların gösterdiği yolda ilerlemenin yararına inanıyorum. Toplumumuz ve eğitim otoriteleri ile yakından çalışarak önümüzdeki yıllarda söz konusu problemleri aşacağımıza inanıyorum”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.