İngiliz AstraZeneca ve Suputnik V aşılarının karıştırılıp aşılanmasının ilk sonuçlarının güvenli olduğu açıklandı

İNGİLTERE

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) yetkilileri, “Sputnik V ile İngiliz AstraZeneca aşılarının kombinasyonunun denendiği klinik araştırmalardan elde edilen ilk bulguların güvenli sonuç verdiği gözlemlendi.

İngiliz AstraZeneca  ve Suputnik V aşılarının karıştırılıp aşılanmasının ilk denemeleri Azerbeycan'da yapıldı.İki farklı covid-19 aşısının farklı özellilkleri gözönünde bulunduarar yapılan denemeler sonuç verdiği Rusya Doğrudan Yatırım Fonu RDIF yetkilileri tarafından açıklandı.

Azerbaycan’da yapılan bu klinik denemeler, iki farklı korona virüs aşısının birleşiminin doğuracağı bağışıklık tepkisinin ölçüldüğü ilk demeler olma özelliğini taşıyor.

Sputnik V geliştiricilerinin AstraZeneca ile işbirliği senenin başında, Oxford Üniversitesi ile İngiltere’de geliştirilen bu aşının etkinlik düzeyinin beklentinin altında kalmasını nedeniyle başlamıştı.

Rusya tarafının çağrısı ile başlatılan denemeler sırasında, AstraZeneca’nın etkinlik oranının, ikinci doz olarak Sputnik V aşısının uygulanması ile ne düzeyde artırılabileceği ölçülüyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.