İngiliz Parlamenterler 'Kıbrıs’ta federal çözüm'ü destekliyor

İNGİLTERE

İşçi Partisi Milletvekili Jeremy Corbyn, Muhafazakar Parti Milletvekili Roger Gale ve Kıbrıs'tan AB Milletvekili Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek 'Kıbrıs'ta Federal çözüm' adlı açık oturum televizyon programında buluşuyorlar.

18 Mart Perşembe gecesi çevrimiçi yapılacak açık oturuma Işçi Partisi eski Lideri Jeremy Corbyn yanısıra Muhafazakar Parti Milletvekili Roger Gale ve Kıbrıs’tan Avrupa Birliği Milletvekili Profesör Dr. Niyazi Kızılyürek'in de katılacak. Açık oturum televizyon programı Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği tarafından destekleniyor.

İngiltere saati saat 18.00'de , Kıbrıs saati saat 20.00'de , Türkiye saati 21.00'de yapılacak olan 'Kıbrıs'da Federal Çözüm' konulu açık oturum programı Doc.Dr. Alev Adil’in moderatörlüğününde Euro Genç TV ve KKTC uydu kanalarından Kanal SIM ortaklığı ile organize edilmiştir. 'Kıbrıs'ta Federal Çözüm' Açık oturum programının yönetmeni ise Gülay Ermiya’dır.

Kuzey Islington Milletvekili Jeremy Corbyn Kıbrıs konusunda yıllardan beri aktif çalışmalar yapan ve İngiltere’de faal olan Kıbrıs Rum, Kıbrıs Türk ve Türkiye soluna yakın bir Milletvekili olmuştur. Kıbrıs’ta BM parametreleri çerçevesinde birleşik, federal Kıbrıs çözüm şeklini savunan Corbyn, 2017 yılında “Labour Party İçin Kıbrıslılar” grubunun kurulmasına da  destek olmuştur.

Muhafazakar Party Milletvekili Roger Gale Parlementoda Margate, Herne Bay ve civar köyleri temsil etmekte olup aynı zamanda Avam Kamarası ve Lordlar Kamarası karma partilerinden oluşan “Parlemento Kıbrıs Grubu”nun Başkanıdır.

Profesör Dr. Niyazi Kızılyürek Kıbrıs Üniversitesinde Politik Tarih profesörü olarak görev yapmaktadır. Avrupa Birliği Parlementosu milletvekilliğini 2019 yılında partisi AKEL’i temsilen kazanmıştır. Avrupa Parlementosunda ilk kampanyalarından biri Türk dilini AB de resmi bir dil olarak Kabul ettirme olmuştur. Kampanya hala daha devam etmektedir.

Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği tarafından desteklenen 'Kıbrıs'ta Federal Çözüm' konulu açık oturum programı Euro Genç TV 'de ingilizce olarak yayınlanırken  yayınlanacaktır.

KKTC uydu kanalarından Kanal SIM de ise ayni anda Türkçe çeviri ile yayınlanacaktır.

Euro Genç TV 'de ingilizce olarak yayınlanacak yayayını    google play ve    apple store'dan indireceğiniz uygulamalardan  veya    www.facebook.com/eurogenctv ,

eurogenctv  kanalından ,  nilsat smartiptv ve www.eurogenctv.com 'dan izleyebilirsiniz.

KKTC uydu kanalarından Kanal SIM de ise ayni anda Türkçe çeviri ile yayınlanacak yayını ise türk-sat uydusundan ve www.facebook.com/ kanal.sim'den izleyebilirsiniz.

Yorumlar (2)

Kıbrıs halkı kazansın,inşallah... 3 Yıl Önce

KIBRIS HALKI KAZANSIN,,İNŞALLAH HAKKIMIZDA HAYIRLI OLUR

Mehmet Alp 3 Yıl Önce

Federasyon tek çözüm

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.