İngiltere Covid19;''Evde bakım evleri aşıları 'iki hafta içinde' başlayacak''

İNGİLTERE

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA), Covid-19 aşısının önümüzdeki iki hafta içinde "kesinlikle" bakım evlerine gitmeye hazır olacağını söyledi.

İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Dairesi (MHRA), dozların bakım evlerine, dağıtılma şeklini onayladığını söyledi.

Bu, bakım evi sakinleri ve personelinin, en öncelikli olmasına rağmen aşı yaptıran ilk kişi olmayabileceği anlamına gelir.

Ancak İngiltere'nin baş sağlık görevlileri, aşının kış hastane sayıları üzerinde yalnızca "marjinal bir etkisi" olacağını söylüyor.

İngiltere'nin baş tıp görevlileri (Prof Chris Whitty); İskoçya (Dr Gregor Smith); Galler (Dr Frank Atherton); ve Kuzey İrlanda (Dr Michael McBride),meslektaşlarına yazdığı bir mektupta,  bu kış koronavirüs nedeniyle sağlık hizmetleri için "özellikle zor" olabileceği konusunda uyarıyor.

"Aşılarla ilgili çok hoş bir haber, 2021'i daha büyük bir iyimserlikle dört gözle bekleyebileceğimiz anlamına gelse de, aşı uygulamasının Covid ile sağlık hizmetine gelen sayıların önümüzdeki üç ay içinde azaltılmasında yalnızca marjinal bir etkisi olacak" dediler.

Uzmanlara göre;Salı günü İngiltere'deki 50 hastane merkezinde aşıların yapılmasına başlanması bekleniyor.

Ayrıca İngiliz Sağlık Servisi NHS ve İngiltere mahallelerdeki GP klinikler tarafından işletilen aşılama merkezlerinin 14 Aralık'tan itibaren hizmete gireceğini ve 80 yaşın üzerindeki hastaları davet etmeye başlamasının beklendiğini söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.